Un deținut a afirmat că i se refuză drepturile fundamentale ale omului, după ce a stat 29 de zile fără să facă duș

04.11.2022, 20:44

Un deținut care obișnuia să se autointituleze “monstru al sălii de sport” se chinuie acum să meargă după o presupusă agresiune în închisoare și o cădere din patul supraetajat al celulei sale și spune că i s-a refuzat chiar și accesul la duș și la medicamente pentru durere

Un deținut a afirmat că i se refuză drepturile fundamentale ale omului, inclusiv că nu i se permite accesul la medicamente pentru durere și că nu poate face duș.

Karl Marron spune că era un “monstru al sălii de sport”, dar o presupusă agresiune în închisoare și o cădere din patul său suprapus l-au lăsat în dureri atroce și abia dacă mai poate merge, transmite dailystar.co.uk.

“Nu am făcut duș timp de 29 de zile”

Marron a spus că s-a chinuit atât de mult să facă duș încât a plătit alți deținuți să îl ajute.

În vârstă de 34 de ani a declarat pentru Teesside Live: “Nu mă pot duce la muncă, la un moment dat nu am ieșit afară timp de șapte luni Mă simt din ce în ce mai rău, doar până acum două săptămâni nu am făcut duș timp de 29 de zile”.

Karl a fost condamnat pentru patru capete de acuzare pentru șantaj și conspirație

În februarie, cămătarul Karl a fost condamnat pentru patru capete de acuzare pentru șantaj și conspirație în vederea denaturării cursului justiției, după ce și-a intimidat victimele vulnerabile pentru a le înmâna banii de ajutor social, amenințându-le cu acte de violență și însoțindu-le la bancomate – deși, până în prezent, susține că este nevinovat.

El a fost închis pentru opt ani și șase luni pentru aceste infracțiuni, care s-au întins din iunie până în octombrie 2019 și au inclus un incident în care s-a mutat în casa unui cuplu după ce a pretins că îi datorează 20 de lire sterline, iar datoria lor a scăpat de sub control.

În timp ce se afla în arest preventiv la HMP Durham, Karl spune că a căzut dintr-un pat supraetajat și a fost victima unei agresiuni în închisoare, ceea ce i-a provocat leziuni la spate, umăr și mână care au făcut ca activitățile de bază, inclusiv dușul, să fie dificile.

În cele din urmă, i s-a acordat sprijinul a doi îngrijitori care l-au ajutat să facă duș o dată la două zile, dar i s-ar fi spus că acest lucru va înceta atunci când va fi mutat într-o altă închisoare din Northumberland.

“Prizonierii din Durham mă ajutau să fac duș și să mă îmbrac, dar, în timp, acest lucru mi-a afectat sănătatea mintală, sunt deprimat”, a adăugat el.

“În cele din urmă, am avut doi îngrijitori care veneau în celula mea o dată la două zile și mă ajutau să mă spăl.

“Am venit la această închisoare și este aceeași companie de asistență medicală și mi s-a spus că nu primesc același sprijin aici.

“Sunt aici de șase luni și nu am primit niciun fel de ajutor. Am cerut ajutorul deținuților sau i-am plătit, iar dacă nu pot să le plătesc, pur și simplu nu fac duș deloc.”

În timp ce Karl a fost eliberat pe cauțiune, partenera sa, Katrina Allnatt, a declarat că medicul lor i-a prescris medicamente pentru a face față atât durerii, cât și afecțiunilor sale psihologice, inclusiv tulburarea de stres post-traumatic și anxietatea.

Cu toate acestea, Karl susține acum că i se refuză acest medicament, acum că s-a întors în spatele gratiilor, deoarece este considerat ca fiind schimbabil între deținuți.

 

citește și...