Un deputat turc, la terapie intensivă după o bătaie în parlament

07.12.2022, 14:45

Un deputat al unui partid naționalist turc de opoziție a fost transportat de urgență la terapie intensivă, marți, după ce a fost lovit cu pumnul în cap în parlament, în timpul unei dezbateri aprinse pe tema bugetului. „Am constatat că starea sa s-a deteriorat în urma loviturii primite în cap (…) La spital a fost supus unei defibrilări cardiace“

Imaginile publicate de agenția de presă DHA au arătat că deputatul Partidului Iyi (Bun) Huseyin Ors, în vârstă de 58 de ani, a fost lovit de parlamentarul guvernamental AKP Zafer Isik.

Mai mulți alți legislatori au căzut la pământ în timpul încăierării, transmite wionews.com.

Un deputat turc, la terapie intensivă după o bătaie în parlament

Colega deputatului Partidului Iyi, Aylin Cesur, medic de formație, care a acordat primul ajutor pe podeaua camerei, a declarat că starea lui Ors rămâne critică.

„Am constatat că starea sa s-a deteriorat în urma loviturii primite în cap (…) La spital a fost supus unei defibrilări cardiace“, a declarat presei Aylin Cesur, deputată din partea Iyi Parti (‘Partidul Bun’ în turcă, naţionalist), membră a aceleiaşi formaţiuni politice ca parlamentarul spitalizat, Huseyin Ors.

“Starea lui generală nu era bună după lovitura la cap”

“Sunt foarte tristă”, a spus ea.

Certurile şi schimburile de lovituri sunt destul de frecvente în timpul dezbaterilor tensionate din adunarea naţională turcă.

Parlamentul plin de viață al Turciei a fost martor la numeroase bătăi în timpul unor dezbateri deosebit de sensibile.

În 2020, o bătaie cu pumnii a izbucnit în timpul unor discuții tensionate privind implicarea militară a Turciei în Siria.

Dezbaterile bugetare din acest an au loc în condițiile în care legislatorii de toate culorile încearcă să își apere interesele cu șase luni înainte de următoarele scrutine parlamentare și prezidențiale programate.

Purtătorul de cuvânt al partidului Iyi, Kursat Zorlu, a calificat incidentul drept “o zi tristă pentru Marea Adunare Națională a Turciei și o zi rușinoasă pentru cei care au comis acest atac”.

Partidul AKP al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan nu a emis niciun comentariu imediat.

citește și...