Un cuplu și-ar putea pierde casa după ce a hrănit rațe. Cei doi proprietari ar putea să plătească până la 250.000 de dolari

09.07.2022, 15:47

De-a lungul unei căi navigabile liniștite din cartierul planificat de Bridgeland, în Cypress, o distracție de familie a devenit o infracțiune. Un cuplu de pensionari din Cypress, Texas, și-ar putea pierde casa pentru că a hrănit rațe. Măsura solicitată? Un sfert de milion de dolari, plus onorariile avocaților și un ordin judecătoresc de a nu mai face acest lucru niciodată.

Pe 11 iunie, proprietarii George și Kathleen Rowe au fost dați în judecată, după ce vecinii s-au plâns că rațele le distrugeau grădinile și își făceau nevoile pe proprietatea lor, relatează Houston Chronicle.

Un proces intentat de Lakeland Community Homeowners Association susține că soții Lowe au încălcat regulile comunității și s-au angajat în activități care cauzează condiții “murdare, nesănătoase sau dezordonate”, care ar putea provoca “deranj” în zonele comune și care ar putea “perturba sau distruge vegetația, animalele sălbatice, zonele umede sau calitatea aerului”, potrivit BusinessInsider.

Cuplul și-ar putea pierde casa după ce a hrănit rațe în curtea lor

HOA solicită un ordin judecătoresc care să le ceară soților Rowes să înceteze să hrănească rațele.

“Pârâții încalcă… prevederile prin hrănirea continuă și obișnuită a animalelor sălbatice în Comunitate și în zona comună”, se arată în proces. “În mod specific, pârâta Kathleen A. Rowe hrănește în mod repetat rațe în zona comună, în ciuda faptului că a fost informată că o astfel de activitate este interzisă – și în ciuda faptului că a fost de acord să înceteze o astfel de activitate”.

Cuplul ar putea să plătească până la 250.000 de dolari

Într-un răspuns la petiția HOA, cuplul neagă acuzațiile HOA conform cărora activitatea lor a provocat astfel de daune cartierului.

Kathleen Rowe a declarat pentru Chronicle că ea și soțul ei s-au mutat în cartier și au observat păsările de pe verandă. Îi părea rău pentru păsările de apă domestice, despre care și-a imaginat că au crescut într-un incubator și nu știu cum să supraviețuiască singure în sălbăticie.

“Nu au avut niciodată o mamă”, a declarat Kathleen Rowe pentru Chronicle. “Mă simt ca și cum aș interveni”.

În cazul în care cuplul pierde procesul, trebuie să plătească până la 250.000 de dolari în taxe. În cazul în care nu pot plăti taxele, procesul spune că HOA va încerca să le execute silit casa.

Indiferent dacă procesul va avea succes sau nu, rezultatele sunt deja tangibile. Soții Rowes și-au scos casa la vânzare.

“Nu am avut cei 250.000 de dolari, așa că trebuie să fim pregătiți în cazul în care asta va costa”, a declarat Kathleen Rowe.

Lupta care a dus la acest proces se pregătește de ani de zile. Soții Rowe au cumpărat casa în urmă cu mai bine de un deceniu, după moartea fiicei lor adulte. Bungalou le-a plăcut în parte pentru că veranda sa dădea spre un curs de apă plin de rațe, pe care cuplul a început să le privească de pe balansoare ore întregi în timp ce își serveau ceștile de cafea.

 

citește și...