Un cuplu și-a vândut casa pentru a locui pe vase de croazieră. Cei doi cheltuie 135 de dolari zilnic

15.05.2022, 17:33
Un cuplu și-a vândut casa pentru a locui pe vase de croazieră. Cei doi cheltuie 135 de dolari zilnic

Un cuplu căsătorit din Seattle și-a vândut casa să se pensioneze mai devreme și să trăiască pe o navă de croazieră. Cuplul a motovat că este mai ieftin așa decât să plătească un credit ipotecar. Cei doi au pus deoparte câte 135 de dolari pentru a-i cheltui zilnic, dar spun că adesea le rămân bani.

Povestea lui Angelyn și Richard Burk a fost raportată pentru prima dată de publicația australiană 7News și The Independent. Fostul contabil Angelyn Burk a calculat că, pentru aproape 35 de lire sterline (43 de dolari) pe zi, care acoperă costul tuturor meselor și băuturilor, ar putea face navele de croazieră casa lor permanentă.

„Ne place să călătorim și am căutat o modalitate de a călători continuu, care să aibă sens financiar”, a declarat Burk pentru 7News.

Cei doi au făcut inclusiv o excursie de 51 de zile

Cuplul a pornit în prima croazieră în mai 2021, după ce și-a vândut casa. De atunci, ei spun că, în rarele ocazii în care dorm pe uscat, stau cu prietenii sau rudele.

Cuplul a vizitat Italia, Islanda și Singapore de când s-au îmbarcat în noua lor viață pe mare și au fost într-o croazieră de 51 de zile de la Seattle la Sydney. „Planul nostru inițial era să stăm în diferite țări o lună la un moment dat și, în cele din urmă, să ne retragem pe nave de croazieră pe măsură ce îmbătrânim”, a adăugat Burk.

Cuplul cheltuie 135 de dolari zilnic

Cei doi au pus deoparte câte 135 de dolari pentru a-i cheltui zilnic, dar spun că adesea le rămân bani.

„Anul acesta, ne-am asigurat 86 de zile de croazieră cu un cost mediu de 89 de dolari/zi pentru amândoi”, a spus femeia.

Casele din zona în care locuiau cei doi au o valoare de peste 980.000 de dolari, iar în ultimul an costul a crescut cu aproximativ 17%. Costul mediu lunar al unui credit ipotecar fix pe 30 de ani, cu avans de 20%, a ajuns în Seattle la aproximativ 5.034 dolari pe lună sau 60.408 de dolari pe an.

citește și...