Un cuplu și-a dat fiul în judecată pentru că nu are moştenitor. “Ne datorează 615.000 de euro”

13.05.2022, 14:57
Un cuplu și-a dat fiul în judecată pentru că nu are moştenitor. Ne datorează 615.000 de euro

Un cuplu indian și-a dat în judecată fiul și nora pe motiv că nu au încă un nepot. Ei spun că au investit în educația și nunta fiului lor și, prin urmare, li se datorează  despăgubiri de 50 de milioane de rupii (615.000 de euro). “Fiul meu este căsătorit de şase ani, dar el şi soţia lui încă nu plănuiesc să facă un copil”.

Un cuplu indian și-a dat în judecată fiul, cerând ca el și soția sa să îi ofere un copil într-un an sau să le plătească o despăgubire de 50 de milioane de rupii (615.000 de euro), a informat joi presa locală.

Sanjeev și Sadhana Prasad au depus o petiție la o instanță din orașul Haridwar, în statul nordic Uttarakhand, scrie BBC.

Doi soți din India și-au dat fiul în judecată pentru că nu are încă un copil

“Fiul meu este căsătorit de şase ani, dar el şi soţia lui încă nu plănuiesc să facă un copil. Dacă am avea un nepot cu care să ne petrecem timpul, durerea noastră ar deveni suportabilă”, au declarat soţii Prasad în plângerea lor depusă săptămâna trecută la Tribunalul din Haridwar.

Cuplul mai tânăr s-a mutat de atunci într-un alt oraș și a întrerupt comunicarea cu părinții fiului. „Fiul și nora mea locuiesc în două orașe separate din cauza locurilor de muncă lor, provocându-ne o durere imensă. Ne-am tratat nora ca pe propria noastră fiică. În ciuda acestui fapt, ea rămâne rareori cu noi”, a declarat cuplul pentru ziarul The Times of India.

Reclamanții doresc să aibă grijă de copil

Aceștia au adăugat că sunt dispuși să se ocupe de creșterea copilului dacă nora nu are timp din cauza angajamentelor sale profesionale

Petiția mai menționa că respectivul cuplu a plătit pentru investitia financiară fiului lor, în prezent pilot de avion, şi pentru a-i organiza o nuntă fastuoasă, Acum, ei vor un nepot sau ca investiţia să le fie rambursată. Soţii Prasad au mai spus că au trebuit să achite 62.000 de dolari pentru ca fiul lor să urmeze un curs de pilot de avioane în Statele Unite, înainte ca acesta să se întoarcă în India fără un loc de muncă

Avocatul cuplului în vârstă, AK Srivastava, a declarat pentru ANI că acest caz „înfățișează adevărul societății”.

„Investim în copiii noștri, îi facem capabili să lucreze în firme bune. Copiii datorează părinților lor îngrijire financiară de bază”, a spus el.

Vremurile se schimbă în India

Într-o structură de familie tradițională indiană, este obișnuit ca fiii căsătoriți să rămână cu părinții lor, care contribuie adesea la creșterea copiilor. Femeile care se căsătoresc în astfel de gospodării sunt adesea așteptate să aibă grijă de gospodărie și să se ocupe de sarcinile de creștere a copiilor.

Cu toate acestea, în ultima vreme, tot mai multe cupluri aleg să trăiască într-o configurație familială nucleară, în care ambii parteneri câștigă un venit. Multe cupluri tinere aleg, de asemenea, să nu aibă copii.

citește și...