Un cunoscut rapper din Rusia s-a sinucis și a lăsat un mesaj înainte de a muri: “Nu pot să apăs pe trăgaci și să omor oameni. Aleg cum să mor”

02.10.2022, 15:48

În ultimele ore, o poveste cutremurătoare în contextul războiului cu Ucraina a zguduit Rusia: rapperul Ivan Petunin a decis să nu meargă la război și s-a sinucis la Krasnodar în semn de protest față de război. “Nu pot să îmi iau păcatul crimei pe suflet și nici nu vreau să o fac. Nu sunt gata să ucid pentru niciun ideal”.

Această decizie înfricoșătoare a fost filmată înainte. Iar acest videoclip a devenit viral în întreaga lume.

Petunin s-a născut pe 24 mai 1995 și și-a dedicat viața dezvoltării carierei sale artistice de rapper. La fel ca mulți din regiune, el a devenit cunoscut pentru abilitatea sa de a improviza în așa-numitele “bătălii Galao” și în anii care au urmat. Și-a lansat albumul în 2018 sub titlul Mental, potrivit MediaZona.

“Nu pot să îmi iau păcatul crimei pe suflet”

La primele ore ale zilei de 30 septembrie a acestui an, Ivan Petunin, care ajunsese să servească în armata țării sale cu câțiva ani mai devreme, a postat pe Telegram un videoclip în care anunța ce era mai rău.

“Dacă te uiți la acest videoclip nu mai sunt în viață, nu pot să îmi iau păcatul crimei pe suflet și nici nu vreau să o fac. Nu sunt gata să ucid pentru niciun ideal“, a început el prin a spune acest lucru.

“Mobilizarea parțială se va transforma în mobilizare totală”

“Cred că, în următoarele zile, mobilizarea parțială se va transforma în mobilizare totală”, a spus el, referindu-se la temerile că mobilizarea parțială a lui Putin se va transforma într-o recrutare în masă, în contextul în care se afirmă că Moscova intenționează să cheme un milion de persoane pentru a-și întări trupele din Ucraina,

“Am două mâini, două picioare, două degete arătătoare pentru a apăsa pe trăgaciul unei mitraliere “, a spus el.

Videoclipul pe care Ivan Petunin l-a publicat înainte de a se sinucide

“Nu am dreptul să apăs pe trăgaci. Nu sunt pregătit să iau armele și să-i ucid pe cei dragi. Sper să mă ierte toți cei care mă iubesc, dar uneori principiile tale trebuie să moară.”, a spus el.

“Decizia mea finală este exact cum voi muri. Am ales să rămân în istorie pentru totdeauna, ca un om care nu a sprijinit ceea ce se întâmpla și a protestat până în ultimul moment.

Potrivit presei locale, Walkie a fost găsit mort în apropierea unei clădiri înalte. Krasnodar,

În urmă cu cinci zile și-a publicat cel mai recent material muzical alături de alți rapperi de pe scena rusă.

“Prieteni, videoclipul nostru este disponibil. Am muncit atât de mult la el încât am ratat puțin termenul limită, dar rezultatul merită. Mi-ar face plăcere să dați un retweet”. a scris Walkie pe Twitter,

După ce s-a aflat tragicul deznodământ, prietena lui a postat o poveste pe Instagram în care a scris: “Totul s-a întâmplat pe neașteptate. El era o persoană inteligentă și amabilă care iubea să glumească chiar și atunci când eram complet tristă”.

 

citește și...