“Prietenii mei au fost deja uciși în război. Vreau să fug în Marea Britanie”. Un tânăr rus încearcă cu disperare să evite să meargă în război

02.10.2022, 14:30

Un tânăr rus recrutat pentru a lupta în războiul “genocidar” al lui Putin a povestit despre încercarea sa disperată de a evita să meargă în război și să fugă în Marea Britanie. “Prietenii mei au fost deja uciși în război. Sunt disperat să fug în Marea Britanie. Planul meu este să fac tot ce pot pentru a evita să fiu mobilizat. Voi face literalmente orice, inclusiv să mă internez într-un spital de psihiatrie. Nu vreau să merg la război”.

Vadim, în vârstă de 22 de ani, din Kaliningrad, Rusia, a primit actele în urmă cu câteva zile și i s-a ordonat să se prezinte la biroul local de înrolare pe 4 octombrie.

Vorbind în exclusivitate pentru The Sun, Vadim spune că va face tot ce poate pentru a scăpa de a fi trimis în Ucraina și de a deveni “carne de tun” și că vrea chiar să ajungă în Marea Britanie.

Prietenii tânărului rus au fost uciși după doar două săptămâni pe front

El se teme că va avea aceeași soartă ca și prietenii săi care au luat deja armele și au fost uciși după doar două săptămâni pe front.

El a declarat pentru The Sun: “Prietenul meu, care avea 21 de ani, Eduard, nu știam că se află în Ucraina. A fost trimis în zona de război, iar două săptămâni mai târziu a fost ucis de o mină”.

“Vreau  să mă internez într-un spital de psihiatrie pentru a evita să fiu mobilizat”

El a adăugat: “Planul meu este să fac tot ce pot pentru a evita să fiu mobilizat. Voi face literalmente orice, inclusiv să mă internez într-un spital de psihiatrie. Nu vreau să merg la război, iar faptul că mă aflu în Marea Britanie mi-ar permite să îl evit. Nu voi ucide ucraineni. Nu vreau să ucid”.

Tânărul, care a studiat ca tehnician în radiații, dar acum lucrează într-un bar, a făcut doar serviciul militar obligatoriu de 12 luni. Și spune că a fost trecut cu cea mai mare categorie de aptitudini în ciuda faptului că are o rană la genunchi și că acum va fi trimis pe linia întâi.

“Nu am nicio pregătire militară. Nu știu să trag”

El a declarat: “Am fost în armată. Nu am nicio pregătire militară. Nu știu să trag. Am făcut sport, dar am o rană la genunchi și nu am putut nici măcar să merg mult timp. Mă doare foarte tare genunchiul. După ce alerg, durerea este și mai puternică – dar ultima dată când am fost la biroul de înregistrare și înrolare militară, aveam 17 ani. Au închis ochii la această [accidentare] și mi-au dat cea mai înaltă categorie de pregătire fizică.”

Săptămâna trecută, Putin a anunțat mobilizarea a 300.000 de soldați ruși, în încercarea de a-și salva tentativa șubredă de a invada Ucraina vecină.

În februarie, trupele rusești au luat cu asalt granița cu intenția de a cuceri Kievul, dar de atunci au fost împinse înapoi de forțele eroice ale președintelui Zelensky.

Oficialii americani estimează că aproximativ 500 de soldați ruși sunt uciși în fiecare zi în contraatacul fulgerător al Ucrainei, care luptă pentru a recupera partea de est a țării.

Cu un număr de soldați în scădere rapidă, Putin a fost nevoit să cheme recruți în toată Rusia – provocând o reacție uriașă.

Imaginile au arătat cum rușii chemați se bat și se îmbată în barăci, în timp ce alții au incendiat birourile de înrolare pentru a evita recrutarea.

Recruților li s-a oferit o pregătire zero înainte de a fi transportați pe linia frontului și li s-au înmânat arme ruginite și li s-au dat tancuri vechi de 60 de ani.

Vadim, care și-a arătat propriile documente de înrolare pentru The Sun, spune că nimeni nu poate scăpa de racolarea înfiorătoare a recruților de către Vlad. El spune că trupele au măturat chiar și parcări pentru a împărți scrisori de recrutare rușilor care fugeau.

El a spus: “Mama mea spune că ar trebui să mă duc să mă înregistrez la biroul de înrolare, pentru că îi este teamă că dacă nu o fac, voi fi închis. Dar dacă mă înrolez, asta înseamnă că voi fi trimis pe front. Sunt mulți prieteni, colegi de-ai mei care își părăsesc locurile de înregistrare pentru a nu fi găsiți. Astăzi am văzut un video pe Instagram – militarii au venit la locul unde sunt înregistrate mașinile la poliția rutieră.

Toată parcarea s-a golit instantaneu, toată lumea a fugit, pentru că au venit acolo să dea somații. La știrile locale, un băiat în vârstă de 22 de ani și, conform documentelor, are schizofrenie. Și totuși a fost citat”.

Săptămâna aceasta, Putin a anunțat anexarea a patru regiuni ucrainene capturate – Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporizhzhia. Această acaparare de terenuri, despre care se crede că este cea mai mare de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, semnalează o nouă fază terifiantă în războiul său de șapte luni.

Liderul rus a promis că “ne va apăra pământul cu toate mijloacele” – și a declarat că oamenii care trăiesc în regiunile ucrainene furate sunt “cetățenii noștri pentru totdeauna”.

Vadim a declarat: “Cred cu tărie că ostilitățile vor continua și că oamenii vor fi trimiși pe front. De îndată ce se va termina carnea de tun de pe linia frontului, ne vor chema pe noi, cei care nu au pregătire. Mai am trei zile înainte de a merge la comisariat.”

“Oricum ar fi, e moarte sigură”

El promite acum să facă tot posibilul pentru a evita să fie târât pe linia frontului și să-și lase mama și fratele mai mic în urmă. El spune că acum va încerca să ajungă în Marea Britanie, deoarece “nu vrea să ucidă”.

“Și știu că, dacă nu o fac, voi fi ucis sau mă vor încarcera. Oricum ar fi, e moarte sigură. Eu nu vreau să ucid. Aceștia sunt frații mei, nu-i voi ucide”.

 

citește și...