Un cunoscut policitian din România a mărturisit că are cancer: „Am decis în final să vorbesc”

10.10.2022, 20:37
Un cunoscut policitian din România a mărturisit că are cancer: „Am decis în final să vorbesc”
Un cunoscut policitian din România a mărturisit că are cancer: „Am decis în final să vorbesc”

An de an, cancerul la sân face numeroase victime! Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei. Specialiștii susțin că dacă afecțiunea este descoperită în stadii incipiente și dacă este tratată corespunzător, are șanse mari de vindecare. În schimb, dacă boala este descoperită mult prea târziu, șansele de supraviețuire sunt minime. 

Cancerul afectează anual un număr uriaș de femei din întrega lume. Pentru multe dintre ele, au fost găsite soluții de vindecare. Este și cazul Corinei Crețu, fost comisar european.

Europarlamentara Pro România, în vârstă de 55 de ani, a fost diagnosticată cu cancer la sân, iar în prezent face radioterapie. Ea s-a decis să vorbească despre acest subiect delicat pe pagina ei personală de Facebook. Corina Crețu a dezvăluit că medicii au descoperit că are cancer în faza incipientă și deja a trecut printr-o operație. Pe rețelele de socializare, Corina Crețu a povestit cum s-a întâmplat totul.

Corina Crețu, diagnosticată cu cancer la sân

Diagnosticul dur l-a aflat în vară, atunci când a mers să-și facă analizele de rutină. Medicii au decis să-i îndepărteze tumora și să facă câteva ședințe de radioterapie. d

„Am decis in final sa vorbesc. Nu vreau sa dramatizez pentru ca nu e cazul. Dar articolul de mai jos mi-a dat curaj sa transmit un mesaj pe care îl aveam in suflet și nu stiam cum sa procedez. Am ales sa scriu aceasta postare pentru a putea sa ajut, sa îmi folosesc experiențele de viața pentru a atrage atenția asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importantei controalelor de rutina”, a mărturisit aceasta într-o postare pe Facebook.

„Am început o noua călătorie .Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul ca Dumnezeu m-a trimis la medic in timp. Faza incipienta. Deja după operație chirurgul mi-a spus sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranta și pentru a evita reapariția, va trebui sa fac și radioterapie. Mai am cinci ședințe de radioterapie” , a mai precizat Corina Crețu.

foto: facebook
citește și...