Un cântăreț a murit pe scenă în timpul unui concert la Paris

17.10.2022, 15:16

Cântărețul haitian Mikaben a murit sâmbătă seară, în mijlocul unui concert la Paris, din cauza unei presupuse crize cardiace, șocându-și fanii care l-au văzut prăbușindu-se în timp ce cobora de pe scenă. Cântărețul, al cărui nume real este Michael Benjamin, a apărut la Accor Arena din estul Parisului, pe o scenă cu o capacitate de 20.000 de locuri, ca invitat al grupului haitian Carimi.

El “a murit după ce a suferit o criză pe scenă și în ciuda eforturilor serviciilor de urgență”, a anunțat sala de spectacole pe Twitter. În înregistrările video de pe rețelele de socializare se vede cum acesta cântă, apoi se întoarce brusc și începe să se îndrepte spre spatele scenei. El se prăbușește în mijlocul spectatorilor, muzica fiind apoi oprită și medicii chemați.

Incidentul s-a desfășurat în direct pe Twitter, iar Frantz Duval, editorul unui ziar haitian, a fost primul care și-a alertat fanii că ceva nu este în regulă. Apoi, cântărețul Mickael Guirand, le-a spus fanilor să plece.

“Sfârșitul concertului. Trebuie să evacuăm sala”

Imagini video de la concert îl arată pe Mikaben ieșind de pe scenă când se prăbușește brusc la pământ. Sala a fost evacuată în timp ce i se acordau îngrijiri, rapoartele indicând că i s-a făcut resuscitare.

“Mi-am pierdut cealaltă jumătate și nu am cuvinte”

“Sunt șocat de moartea subită a tânărului și foarte talentatului artist Michael Benjamin ‘Mikaben'”, a scris pe Twitter premierul haitian Ariel Henry. “Am pierdut o figură majoră a muzicii haitiene”.

Rapperul de origine haitiană Wyclef Jean, din grupul hip-hop The Fugees, l-a numit “unul dintre cei mai influenți și mai inspirați tineri artiști ai generației noastre” într-un interviu acordat ziarului The Miami Herald.

Mikaben, fiul celebrului cântăreț Lionel Benjamin, s-a născut în capitala haitiană Port-au-Prince în 1981 și era bine cunoscut pe scena muzicală locală în calitate de cântăreț, scriitor și producător. El a apărut în mai multe hituri Cairimi, printre care “Baby I Missed You” și “Fanm sa Move”.
Zâmbind și mulțumindu-le fanilor, el a postat un videoclip pentru cei peste un milion de urmăritori ai săi de pe Instagram din interiorul arenei Accor, sâmbătă, înainte de concert.

Soția sa, Vanessa, care este însărcinată, a postat un mesaj în care le mulțumește oamenilor pentru rugăciunile lor, dar le cere să nu o sune. “Nu sunt în stare să vorbesc. Mi-am pierdut cealaltă jumătate și nu am cuvinte”, a scris ea.

 

 

citește și...