Un băiat din Georgia vinde limonadă pentru a-și plăti factura medicală. “Trebuia să venim cu o idee”

04.08.2022, 15:35

Un băiat de 11 ani din Georgia vinde limonadă pentru a plăti facturile medicale după ce a fost lovit de o mașină în timp ce mergea cu bicicleta și a fost grav rănit. “Trebuia să venim cu o idee pentru a strânge bani pentru facturile de la spital”, a declarat Teddy pentru FOX5.

Teddy Counihan s-a ales cu o fractură de craniu și un picior rupt după ce a fost lovit de o mașină în apropierea casei sale din Grove, Locust, a doua zi după Ziua Mamei.

Tratamentul a necesitat luni de zile de reabilitare și operație costisitoare și a venit în timp ce Teddy plângea pierderea mamei sale în octombrie anul trecut, potrivit FoxAtlanta.com.

“Sunt atât de fericit că este aici”

“A fost cu siguranță un lanț de evenimente nefericite. Sunt atât de fericit că este aici”, a declarat tatăl său, Theodore Counihan, pentru FOX5.

Familia sa a lansat o pagină GoFundme pentru a-l ajuta cu cheltuielile medicale în luna iunie și a primit până în prezent aproximativ 5.800 de dolari.

Băiatul vinde limonadă pentru a-și plăti factura medicală

După ce Teddy a părăsit spitalul, i-a venit ideea de a vinde limonadă în fața casei sale.

“Trebuia să venim cu o idee pentru a strânge bani pentru facturile de la spital”, a declarat Teddy pentru FOX5.

Cercetările arată că cei din Counihans nu sunt niciodată singuri. Milioane de americani își văd viețile date peste cap de costurile neașteptate ale asistenței medicale. Potrivit celor mai recente date ale Biroului de recensământ al SUA,unul din cinci dintre americani nu-și poate plăti imediat facturile medicale. Gospodăriile cu copii sub 18 ani (24,7%) au fost mai predispuse decât cele fără copii (16,5%) să împrumute bani pentru cheltuieli medicale.

Un alt sondaj Gallup/West Health realizat în martie a constatat că patru din cei 10 americani și 112 milioane de amerindieni am constatat că mă lupt cu costurile asistenței medicale au crescut foarte rapid în ultimii ani.

Creșterea costurilor îi obligă pe americani să recurgă la tactici din ce în ce mai disperate pentru a plăti costurile.

Familiile raportează că au fost nevoite să își vândă casele, au slujbe secundare și sunt nevoite să trăiască fără produse de bază, cum ar fi mâncarea și încălzirea.

Scriind pe Reddit, o mamă a relatat că un adolescent care a avut un accident de motocicletă a forțat plata facturilor medicale ale prietenului ei din fondul pentru facultate. Aceasta a avut un accident, iar prietena ei a fost grav rănită.

În afară de strângerea de fonduri, experții în planificare financiară spun că există mai multe măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a evita surprizele medicale grave.

Biroul pentru protecția financiară a consumatorilor verifică acuratețea costurilor medicale, le cere furnizorilor să folosească un limbaj simplu atunci când există îndoieli și colectează cererile de despăgubire de la recuperatorii de creanțe.

Pentru cei care nu au asigurare de sănătate, se recomandă întotdeauna să solicite o estimare a costului tratamentului.

“Apoi, dacă factura depășește suma estimată cu mai mult de 400 de dolari, ar putea contesta factura prin intermediul procesului de soluționare a litigiilor dintre pacient și furnizor”, se arată în comunicat.

citește și...