“Nu mănânc pentru a-mi hrăni copilul”. Povestea femeii care se înfometează pentru a-și permite să își hrănească copilul

19.07.2022, 19:19

În fiecare dimineață, când își numără mărunțișurile, tânăra mamă Rebecca Ryan se confruntă cu cea mai crudă decizie: să își reducă datoriile “în creștere rapidă” sau să mănânce. “Este sfâșietor să mă trezesc și să număr banii pentru a afla dacă putem face cumpărături sau dacă trebuie să plătesc factura de electricitate și să rămân fără mâncare.”

Tânăra în vârstă de 26 de ani, din Chatham, Kent, spune că a fost nevoită să sară peste mese pentru ca fiica ei, Maya Jane, în vârstă de un an, să aibă suficientă mâncare și a fost amenințată de mai multe ori cu executorii judecătorești.

În condițiile în care prețul facturilor la utilități și al alimentelor a crescut vertiginos, Rebecca, care lucrează ca barista, a fost nevoită să facă împrumuturi pentru a se menține pe linia de plutire.

“Nu mănânc pentru a-mi hrăni copilul după ce facturile de energie au crescut cu 100 de lire sterline”

Dar, după ce a acumulat deja datorii de 10.000 de lire sterline, se teme că situația ei financiară va deveni “mult mai rea”, pe măsură ce criza costului vieții se adâncește.

Ea a declarat pentru The Sun: “Era greu să trăiești înainte ca prețurile să crească, dar acum, mai ales după ce am născut un copil, devine insuportabil.

“Am deja o datorie de aproximativ 10.000 de lire sterline”

“Facturile cresc și este pur și simplu imposibil să le plătești pe termen scurt fără să te îndatorezi destul de repede”.

“Am deja o datorie de aproximativ 10.000 de lire sterline și trebuie să sun săptămânal la companii pentru a le explica că plătesc cât pot – dacă le-aș plăti în întregime, aș fi pe străzi.

Este sfâșietor să mă trezesc și să număr bănuții pentru a afla dacă putem face cumpărături sau dacă trebuie să plătesc factura de electricitate și să rămân fără mâncare.”

“În unele zile sar peste mese pentru ca fiica mea să aibă ce mânca și nu cred că lucrurile se vor îmbunătăți pentru mult timp.”

citește și...