Un băiat de 6 ani s-a transformat în “personajul lui Simpson”. Copilul a devenit galben, după ce a mâncat prea multe portocale

06.10.2022, 19:31

O mamă din Devon a rămas uimită după ce fiul ei de șase ani s-a îngălbenit. Copilul a mâncat prea multe portocale. El a fost numit “Thomas Simpson” de către familia sa, o aluzie la celebrul desen animat. “A început să se îngălbenească și am fost destul de îngrijorată pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică. M-am gândit să îl duc la doctor pentru orice eventualitate, nu se știe niciodată”.

Charlotte Travers, din Paignton, a observat că fiul ei, Thomas, se transformase într-un “personaj din viața familiei Simpsons” și l-a dus la doctor.

Familia a fost uimită să afle că problema a fost cauzată de faptul că băiatului de șase ani îi plăcea să mănânce portocale și satsuma – uneori câte o pungă pe zi. Deși analizele au ieșit bine, Thomas avea un nivel ridicat de betacaroten – o vitamină care se găsește în special în alimentele de culoare portocalie, potrivit dailymail.co.uk.

Un băiat de 6 ani s-a transformat în “personajul lui Simpson”

El a fost numit “Thomas Simpson” de către familia sa, o aluzie la celebrul desen animat și la pielea galbenă a personajelor, precum și o apreciere a dragostei sale pentru portocale.

Charlotte, în vârstă de 32 de ani, a declarat: “A început să se îngălbenească și am fost destul de îngrijorată pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică. M-am gândit să îl duc la doctor pentru orice eventualitate, nu se știe niciodată.

“Nu m-aș fi gândit că asta îi provoacă îngălbenirea pielii”

La programarea inițială, medicul a spus că principalul simptom al insuficienței renale sunt ochii galbeni, pe care Thomas nu îi avea. Ea a spus că, uneori, copiii pot avea pielea pătată doar din cauza faptului că se joacă în noroi sau în nisip, dar acesta era mai mult decât atât – așa că am făcut analize de sânge pentru a exclude orice, dar toate au ieșit normale.”

Ea a adăugat: “I-am spus medicului despre dieta lui generală – precum că mănâncă multe fructe și legume și că îi place brânza. Nici într-un milion de ani nu m-aș fi gândit că asta îi provoacă îngălbenirea pielii.”

S-a dovedit științific că dacă se consumă un volum mare de alimente care conțin betacaroten face ca pielea să se îngălbenească. Printre acestea se pot număra și alte alimente precum: morcovi, dovlecei, cartofi dulci, pepene galben și chiar caise uscate.

citește și...