Un adolescent a fost împușcat de polițiștii din Tulcea: „Mami, tati, cred că am fost împușcat”

13.12.2021, 15:37
Un adolescent a fost împușcat de polițiștii din Tulcea: „Mami, tati, cred că am fost împușcat”
Un bărbat a agresat două persoane care l-au găzduit, a incendiat apartamentul și apoi s-a aruncat de la etaj

Caz dramatic în Tulcea. Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost rănit de un glonţ tras de un poliţist care urmărea un şofer care conducea fără permis pe raza localității Turcoaia. Băiatul a reușit să se ridice în picioare după accident și să meargă până acasă. Mătușa băiatului a oferit detalii despre incident. 

Un copil a fost împușcat din greșeală de polițiștii, în județul Tulcea, localitatea Turcoaica. Agenții urmăreau un șofer băut și fără permis care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Aceștia au tras mai multe focuri de armă, iar unul dintre ele a ricoșat în copilul de 13 ani.

Mătușa copilului a povestit pentru Antena 3 cum s-a întâmplat totul și a oferit detalii despre starea de sănătate a minorului.

„Mami, tati, cred că am fost împușcat”

Femeia a povestit că băiatul a venit acasă pe picioarele lui, anunțându-și părinții că este rănit.

Copilul a fost împușcat în partea stângă a abdomenului, iar inițial a fost transportat la un spitalul din Măcin, după care la Spitalul Județean din Galați. Adolescentul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi pentru investigaţii medicale de specialitate. Potrivit primelor informaţii oferite de medici, băiatul nu se află în stare gravă.

„Medicii susțin că este în afara oricărui pericol. Cât se poate de bine după ce a ajuns la spital cu un glonț în burtică. Părinții au fost șocați maxim, mai ales că copilul a venit acasă pe picioarele spunând ”mami, tati, cred că am fost împușcat”. Au sunat la 112, li s-a recomandat să aștepte salvarea. L-au transportat la Măcin în primă fază, după care a fost transportat la Galați pentru o operație de urgență. Acolo au văzu că glonțul este încă în burtică și se temeau de ce e mai rău. Acum este în Terapie Intensivă, va sta câteva zile acolo sub observație”, a spus mătușa copilului, pentru Antena 3.

Polițistul e vizat de o anchetă administrativă

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru purtare abuzivă în cazul polițistului.

Astfel, fapta care este vizată în acest dosar este de purtare abuzivă.

“La nivelul unităţi de Parchet, în cursul dimineţii de astăzi s-a înregistrat un dosar în legătură cu evenimentul de la Turcoaia, cu privire la începerea urmăririi penale în rem pentru infracţiunea de purtare abuzivă”, a afirmat Elena Chiţu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, Elena Chiţu.

citește și...