Tudor Chirilă: ”Oare nu alergam fiecare pe culoarul lui fără să ne pese de ceilalți, ba mai trăgeam și un cot ca să ne băgăm în față?”

29.03.2020, 14:30
Tudor Chirilă:  ”Oare nu alergam fiecare pe culoarul lui fără să ne pese de ceilalți, ba mai trăgeam și un cot ca să ne băgăm în față?”

Binecunoscutul cântăreț și actor Tudor Chirilă a comentat despre situația prin care trec românii în ultima perioadă de timp, din cauza pandemiei de coonavirus.

Mesajul transmis de Tudor Chirilă în mediul onine este unul foarte puternic. Artistul vorbește despre perioada de autoizolare și despre dorul de cei dragi.

Tudor Chirilă este de părere că nu este vorba doar despe o luptă cu virusul, ci și cu noi înșine. Artistul face referire și la cea mai recentă piesă a trupei Vama, Prăbușire.

”Ce ciudat, acum toate ușile sunt închise și inevitabil ne gândim la toți oamenii care sunt împreună, dar nu fizic, sunt la distanță și nu se pot atinge, toată nebunia asta i-a surprins departe unii de alții, înstrăinați sau pur și simplu măcinați de un dor nebun. Și iată cum cântecul ăsta capătă sensuri suplimentare, ușile sunt închise, suntem în izolare, spațiile comune sunt goale. Dar oare spațiile comune nu erau goale și înainte?

Oare nu alergam fiecare pe culoarul lui fără să ne pese de ceilalți, ba mai trăgeam și un cot ca să ne băgăm în față? Eh, uite că sunt locuri de parcare, uite că e gol peste tot, uite că nu mai cumpără nimeni prea multe lucruri și realizăm că de fapt aveam o mare nevoie să fim afară, în spațiile alea în care nu știam să fim cu adevărat împreună, atenți unii la alții. Ne agățăm de niște ecrane care ne fac să ne fie și mai dor unii de alții și am fost loviți acolo unde doare mai tare. Atingerea. Oare ce bucurie o să ne ofere o strângere de mână când toate astea se vor fi terminat? O simplă strângere de mână, epidermă peste epidermă, schimb de energie, atât.

Există o luptă cu virusul și una cu noi, că trebuie să-i protejăm pe alții ca să fim noi mai bine, lucru pe care în ultimii treizeci de ani nu l-am practicat, și mai există o luptă cu demonii noștri, cu depresia care vine din senzația că brusc ni s-a luat ceva. Întrebarea e dacă ni s-a luat sau ni s-a dat? Pentru cei care nu mai au din ce trăi de două săptămâni încoace răspunsul e limpede. Ceilalți ar trebui să se gândească dacă nu cumva au primit și ar fi cazul să dea mai departe”, este mesajul tansmis de Tudor Chirilă pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

 

citește și...