Trei pacienți COVID-19 au murit după o defecțiune la TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș

13.04.2021, 10:22
Trei pacienți COVID-19 au murit după o defecțiune la TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș
Trei pacienți COVID-19 au murit după o defecțiune la TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș

Trei pacienți COVID-19 au murit luni după o defecțiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Spitalul Victor Babeș din București, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen.

La acel moment, în TIR-ul ATI – care fusese pus în funcțiune sâmbătă – erau internați 8 pacienți, dintre care trei au decedat. Poliția Capitalei a anunțat că a deschis o anchetă în acest caz, relatează Hotnews. Potrivit Ministerului Sănătății, ceilalți cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș era operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, aflat în subordinea Primăriei Capitalei.

Ce a declarat premierul Florin Cîțu după incidentul de la Spitalul Victor Babeș

Premierul Florin Cîțu a anunțat că persoanele vinovate de producerea tragediei de la spitalul Victor Babeș vor fi pedepsite.

”Din ce știm până acum se pare că este un accident, dar a început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne, i-am cerut ca această anchetă să fie cât mai rapidă și mai transparentă pentru că toți vinovații pentru ce s-a întâmplat în această seară trebuie să răspundă. Suntem într-un război cu această pandemie de un an de zile. Presiunea pe spitale este foarte mare. Presiunea pe secțiile de terapie intensivă este foarte mare”, a spus premierul României, citat de Digi24.

”Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla. Sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine. Dar ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Ele merg mână în mână. Am mai spus, a început o anchetă și mă voi asigura că această anchetă va fi una transparentă, corectă, iar cei responsabili, cei vinovați vor răspunde”, a mai spus Florin Cîțu.

Ce a declarat Raed Arafat după tragedia de la Spitalul Victor Babeș

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că a aflat despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș după ora 17:00 și că a fost sunat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după ora 18:00.

„Inițial am aflat în jurul orei 17.20 că este o problemă. Ulterior am aflat că există pacienți în stop și mai târziu – nu pot să vă spun ora exactă – am aflat că există trei pacienți în stop cardiac”, a declarat acesta.

„Eu mai degrabă pot să spun că dânsul m-a sunat prima dată și nu am sunat în alte părți. Eram în discuții să văd că situația este sub control. Dânsul m-a sunat dar după ora 18.00. M-a sunat și am explicat toată situația care este și în ce situație ne aflăm. Deja era anunțat și noi l-am informat până la ce nivel am ajuns”, a adăugat el.

 

citește și...