Toni Grecu, după ce s-a vindecat de COVID-19. ”Încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală”

08.03.2021, 14:49
Toni Grecu, după ce s-a vindecat de COVID-19. ”Încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală”
Toni Grecu, după ce s-a vindecat de COVID-19. ”Încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală”

Toni Grecu a explicat cum se simte în prezent, după ce s-a vindecat de coronavirus.

Toni Grecu, în vârstă de 61 de ani, a trecut prin momente dificile după ce a fost infectat cu coronavirus. Toni Grecu, unul dintre fondatorii grupului de umor “Divertis”, s-a vindecat de COVID-19 și a fost externat după aproximativ trei săptămâni de spitalizare. Actorul se afla la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” în data de 29 ianuarie, când acolo a avut loc un incendiu devastator.

Acesta a explicat, la postul de televiziune Antena 3, care este starea sa în prezent. Actorul încă se luptă cu revenirea la viaţa normală.

Toni Grecu, după ce s-a vindecat de COVID-19. ”Ultimele două luni pentru mine au fost ca un fel de film horror”

”Ultimele două luni pentru mine au fost ca un fel de film horror începând cu data de 11 ianuarie. Astăzi se împlinesc cam două luni de zile şi încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală. Am stat în spital trei saptămâni şi după aceea am început munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru că, în afara domiciliului nu prea am putut să mă mişc din cauza insuficienţei resperatorii. Plămânii în cazul meu au fost afectaţi puternic, cam la nivelul de 50% şi peste 50%. Asta înseamnă că practic, nu pot să respir. Nu ai aer, iar viaţa fără aer este imposibilă. Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Când am ieşit din spital, am ieşit independent de oxigen. În spital am luat destul de mult, pentru că pur şi simplu nu puteam trăi altfel, dar acasă când am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam să fac. Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă, imediat după ce am ieşit din spital. Acum, la o lună de zile, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fără probleme, dar la al doilea etaj, încă am nevoie de pauză. Cam asta este evoluţia după o lună de zile kinetoterapie zilnică, de gimnastică specifică”, a declarat Toni Grecu.

”Din povestea mea ar putea să înveţe sau ar putea să inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocită şi au rămas cu urmări. Povestea mea este să povestesc şi să încerc să fac bine, atât cât pot să fac, prin intermediul mass-media. Mi-am putut relua activitatea, dar într-o măsură parţială. Durează luni de zile. Revenirea funcţiei pulmonare post-COVID durează luni de zile şi nu se ştie dacă funcţia pulmonară se recapătă în proporţie de 100%. Depinde de individ”, a adăugat artistul.

Toni Grecu a vorbit și despre vaccinare, afirmând că vrea să-și facă vaccinul. ”Îl fac. Deocamdată e devreme. Pot să aştept 3 luni de zile, dar nu mai mult de trei luni. Se spune că maxim 3 luni este asigurată această imunitate naturală, după care, ea scade. Este foarte important pentru recăpătarea sănătăţii o programă pe care doctorul pneumolog îl impune pacientului post-COVID cu afecţiuni respiratorii severe”, a afirmat el.

citește și...