Testul pe care îl puteți face acasă și care indică infectarea cu coronavirus

12.03.2020, 14:30
Testul pe care îl puteți face acasă și care indică infectarea cu coronavirus
Testul pe care îl puteți face acasă și care indică infectarea cu coronavirus/ foto: pixabay

Autoritățile din România au început să ia măsuri drastice împotriva răspândirii coronavirusului. Țara noastră a înregistrat, până în acest moment, al 48-lea caz de infectare cu virusul din China.

Miercuri seară, 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. 

Testul pe care îl puteți face acasă și care indică infectarea cu coronavirus

Potrivit medicilor, nu toți românii care au prezentat simptome de răceală și gripă au fost testați de coronavirus, ci doar persoanele care s-au întors din Italia și alte zone afectate.

Specialiștii din Taiwan au mărturisit că acest virus afectează în special plămânii și nu prezintă semne timp de mai multe zile. Perioada de incubație ar fi de până la 20 de zile înainte ca simptomele COVID-19 să fie vizibile.

În plus, experții din Taiwan au făcut public un test simplu, care poate arăta dacă ești sau nu infectat cu coronavirus. Acesta poate fi efectuat chiar și acasă.

Conform acestora, testul se face doar dimineața și presupune să respirați adânc și vă țineți respirația mai mult de 10 secunde. Dacă terminați acest test cu succes, fără disconfort, va arăta că nu există fibroză în plămâni, ceea ce înseamnă că nu aveți nici o infecție.

Dacă o persoană care are febră și tușește, plămânii sunt deja afectați în proporție de 50% și trebuie să se prezinte de urgență la spital.

Sursa: nbcnews.com

citește și...