Temperatura apei mării în săptămâna 13 – 19 iulie 2020. Cum va fi vremea pe litoral

14.07.2020, 15:50
Temperatura apei mării în săptămâna 13 - 19 iulie 2020. Cum va fi vremea pe litoral
Temperatura apei mării în săptămâna 13 - 19 iulie 2020. Cum va fi vremea pe litoral

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea pe litoral în săptămâna 13 – 19 iulie! După câteva zile în care am avut temperaturi mai scăzute decât media acestei perioade, prognoza meteo pentru această săptămână este una îmbucurătoare.

ANM estimează o vreme caldă, însă variaţiile termice nu vor lipsi şi vor fi însoţite de instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, după data de 16 iulie 2020.

Cum va fi vremea pe litoral

În această perioadă, stațiunile de pe litoralul românesc sunt pline de turiști! Cei care și-au planificat deja concediul sau se află deja pe litoral vor să știe câte grade va avea temperatura apei mării în săptămâna 13 – 19 iulie 2020.

Luni, 13 iulie, pe litoral au fost câteva averse însoțite de descărcări electrice și temperaturi mai scăzute, însă de marți, 14 iulie, valorile termice au început să crească, temperatura ajungând chiar și la 28 grade Celsius. Astfel, și temperatura apei mării va fi numai bună pentru bălăceală. Iată cum va fi temperatura apei mării în săptămâna 13 – 19 iulie 2020:

  • Marți 14 iulie – 24 grade Celsius
  • Miercuri 15 iulie – 26 grade Celsius
  • Joi 16 iulie – 28 grade Celsius
  • Vineri 17 iulie – 28 grade Celsius
  • Sâmbătă 18 iulie – 24 grade Celsius
  • Duminică 19 iulie – 27 grade Celsius

Pe 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor creşte din nou, astfel încât, la sfârşitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 şi 32 de grade. Zilele următoare se va face și mai cald,  în special în sudul ţării, pe unde vor fi peste 30 de grade.

Se reîntoarce canicula

După prânz se adună norii pe la munte, iar în noaptea următoare, aşteptam aversele în vest, nord-vest şi centru. Pe litoral, se anunţă vreme de plajă, dar va fi destul de răcoare noaptea şi dimineaţă

În lunile iulie şi august vom avea temperaturi peste limitele normale.

‘Iulie este şi mai călduros decât august şi august va fi cel mai secetos. Deci, dacă mai avem ceva şanse de ploaie în iulie, în august nu vom mai avea deloc sau mult mai puţine. Deci, dacă anul trecut am avut sezon estival de numai o lună de zile, din punct de vedere meteorologic, anul acesta semnalele sunt mult mai bune, va fi un sezon bun pentru turism’, anunță meteorologii.

citește și...