Prognoza meteo, 14 iulie 2020: vremea începe să se încălzească ușor

14.07.2020, 10:22
Prognoza meteo, 14 iulie 2020: vremea începe să se încălzească ușor
Prognoza meteo, 14 iulie 2020: vremea începe să se încălzească ușor

De marți, 14 iulie, vremea va începe să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime ale zilei vor fi de 30 de grade Celsius.

Izolat vor fi averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare la deal și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua, în regiunile estice, sud-estice și pe crestele montane, notează stirimeteo.

Valorile termice vor crește ușor

Cele mai ridicate valori vor fi în Oltenia, unde se vor înregistra 34 de grade Celsius.

În Capitală, valorile termice vor crește, temperatura maximă va fi cuprinsă între 26 şi 27 de grade Celsius, minima fiind cuprinsă între 13 şi 15 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, cand sunt anunțate precipitații ușoare.

Cum va fi vremea în perioada următoare

În următoarele două săptămâni, ploile își vor face apariția în majoritatea zonelor din țară, iar minimele termice va coborî şi la 13 grade.

Până pe data de 16 iulie vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile din termometre vor ajunge la valori de 32 de grade. Cu excepția zile de 18 iulie, atunci când se va înregistra o răcorire de aproximativ 4 grade, în toată perioada prognozată vremea va fi călduroasă.

Probabilitatea mai ridicată de averse va fi la începutul intervalului, precum și între 17 și 20 iulie.

citește și...