Superalimentul care protejează împotriva Alzheimer, îmbunătățește tensiunea arterială și ajută la slăbire

15.12.2022, 17:39
Superalimentul care protejează împotriva Alzheimer, îmbunătățește tensiunea arterială și ajută la slăbire

Consumul de ghimbir este benefic în prevenirea a numeroase boli, precum și pentru a ajuta la reglarea unui număr mare de probleme care pot apărea de-a lungul anilor. “Proprietățile sale ca analgezic, antiinflamator, vasodilatator, reducător al tusei, eficient împotriva grețurilor și vărsăturilor, protector digestiv și antioxidant derivă din compoziția sa”, susține doctorul García Valdés.

Dacă ți s-ar spune că există un aliment care poate menține temperatura corpului, acționează ca antibiotic natural, antiinflamator, combate tusea, îmbunătățește circulația sângelui, previne boli precum Alzheimer, reduce colesterolul și te ajută să slăbești, nu ai crede. Dar există și este disponibil pentru toată lumea.

Este vorba de ghimbir, care în perioada Crăciunului și odată cu frigul de iarnă, este foarte util pentru combaterea răcelii, precum și pentru reglarea greutății corporale. Acest aliment ieftin poate fi folosit în numeroase feluri de mâncare, cum ar fi salatele sau pansamentele. Este foarte răspândit în Asia, în special în China, unde utilizarea sa culinară este foarte răspândită.

Medicinale și naturale

Acest produs medicinal, complet natural, poate fi obținut la nouă luni de la plantare. Se caracterizează printr-o aromă parfumată însoțită de o senzație amară și picantă. Poate fi folosit în numeroase feluri de mâncare, cum ar fi salatele sau pansamentele, dar mai ales în carne și pește, unde acționează prospețimea sa și este foarte plăcută la palat.

În cuvintele doctorului Alberto García Valdés, șeful secției de endocrinologie și nutriție de la Spitalul San Francisco de Asís din Madrid, Spania, consumul său a crescut exponențial datorită “acțiunilor sale antiinflamatorii și a sistemului imunitar”. În plus, compania farmaceutică Meritxell Martí recomandă utilizarea sa pentru episoadele de amețeală sau probleme de stomac, după cum explică însuși medicul pe site-ul său.

Beneficii și proprietăți

Unul dintre principalele avantaje ale acestui aliment față de multe altele care pot acționa în mod similar este că este foarte bogat în vitaminele A, C și B, cu accent deosebit pe B6. De asemenea, este bogat în minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc… “Proprietățile sale ca analgezic, antiinflamator, vasodilatator, reducător al tusei, eficient împotriva grețurilor și vărsăturilor, protector digestiv și antioxidant derivă din compoziția sa”, susține doctorul García Valdés.

În ciuda tuturor aspectelor sale pozitive, García Valdés avertizează că consumul său poate prezenta unele probleme în cazul persoanelor cu boli de stomac sau afecțiuni cronice și le sfătuiește să consulte un medic în aceste cazuri pentru a afla dacă poate fi sau nu benefic. Având în vedere toți acești factori, în termeni generali, utilizarea sa este recomandată femeilor de vârstă mijlocie, cu scopul de a reduce procesul de îmbătrânire a oaselor și a pielii, care ar putea duce la boli pe termen mediu sau lung.

În fine, un alt beneficiu al consumului regulat de ceai de ghimbir este reducerea riscului de boli de inimă, combaterea artritei și îmbunătățirea memoriei, chiar și prevenirea bolii Alzheimer.

Cum se utilizează

Dacă mergeți la supermarket să o cumpărați, cel mai important lucru este să vedeți cum este rădăcina. Dacă este plin de grăsime și hidratat, este bun pentru consum. Odată ajuns acasă, trebuie păstrat într-un loc uscat, ferit de căldură.

Dintre toate opțiunile de implementare în dietă, cea mai frecventă este sub formă de perfuzie. Mai multe felii se pot pune la infuzat în apă clocotită și se lasă la macerat timp de cinci minute. Este indicat să îl folosiți după mese mari sau imediat după ce vă treziți și pe stomacul gol, deoarece este un mare arzător de grăsimi, având în vedere concentrația mare de vitamina C și antioxidanți.

citește și...