“Sunt carnivoră și urmez dieta leului. Nu am mâncat decât carne timp de 5 ani”. Povestea femeii care a mâncat numai carne timp de cinci ani

21.12.2022, 14:45

Prezentatoarea canadiană de podcast Mikhaila Peterson s-a destăinuit în legătură cu dieta ei neobișnuită, dar nu s-a mai uitat înapoi de când a decis să mănânce doar carne. Au trecut cinci ani de atunci și se simte mai puternică ca niciodată. “După două săptămâni de dietă, articulațiile mele se simțeau mai bine și nu mai plângeam dimineața. După șase săptămâni depresia mea destul de severă a dispărut, iar după cinci luni a dispărut anxietatea/rezistenta la antidepresive.”

O femeie care a mâncat numai carne timp de cinci ani a declarat că este cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodată.

Prezentatoarea canadiană de podcasturi Mikhaila Peterson a început Dieta Leului în 2016 și nu a privit nici măcar o dată înapoi la decizia ei, transmite dailystar.co.uk.

“Nu am mâncat decât carne timp de 5 ani”

Ea inspiră acum oameni din întreaga lume să facă pasul cel mare și să urmeze o dietă bazată exclusiv pe carne, în cadrul căreia nu mănâncă nimic altceva decât produse din carne de vită, cum ar fi friptură și carne tocată, sare de mare și apă plată timp de șase săptămâni.

Se spune că această dietă, care nu include carbohidrați, este similară cu dieta Keto, care presupune ca organismul să intre într-o stare de cetoză (înfometare) pentru a pierde în greutate.

Era “mai mult decât nefericită” din cauza diferitelor probleme

Acest lucru se datorează faptului că energia provenită din carbohidrații cu eliberare lentă nu este disponibilă, astfel încât organismul folosește rapid energia din alimente pentru a face foamea și a produce cetone.

Când avea doar șapte ani, Mikhaila, acum în vârstă de 28 de ani, a fost diagnosticată cu o formă rară de artrită reumatoidă juvenilă și i s-au administrat imunosupresoare pentru a o ajuta.

Când avea 12 ani, i s-au prescris, de asemenea, medicamente SSRI pentru depresie, pe care le-a folosit până când a ajuns la vârsta de 20 de ani.

De asemenea, mamei i s-a prescris un medicament stimulant Adderall, folosit de obicei pentru ADHD, când avea 14 ani, din cauza oboselii cronice. Ea a spus că multe lucruri au pus stăpânire pe viața ei și că era “mai mult decât nefericită” din cauza diferitelor probleme.

Ce este “dieta carnivoră”

Din cauza artritei, a fost nevoită, de asemenea, să facă două înlocuiri de articulații când avea 17 ani și i s-a spus că va trebui să ia în continuare medicamente.

Vorbitorul TedEx a declarat pentru FEMAIL: “Nu mă puteam trezi, depresia a fost cea mai rea dintre toate. Mi-a luat mult timp să încep să iau dieta în serios, dar am început să cercetez dieta carnivoră și, în cele din urmă, am încercat.”

Când a împlinit 23 de ani, Mikhaila a început să încerce o dietă bazată pe carne, cunoscută sub numele de “dieta carnivoră”, care constă în principal din produse din carne de vită.

Aceasta presupune consumul multor organe comestibile, cum ar fi ficatul, friptura și carnea tocată, amestecate cu sare de mare și apă.

Ea a spus că a început prin a se converti la o “dietă paleo” strictă, în cadrul căreia a mâncat în principal carne, verdețuri și câteva legume rădăcinoase.

Până în septembrie 2015, ea a spus că majoritatea simptomelor sale au dispărut și a descris transformarea drastică drept “nebună”.

În cele din urmă, a început să renunțe mai ușor la medicamente și, până în decembrie 2015, a încetat să mai ia SSRI după ani de zile în care i-au fost prescrise aceste medicamente.

Apoi, în 2016, Mikhaila a descoperit că era însărcinată, iar simptomele de oboseală cronică și depresia au revenit, așa că a decis să elimine și mai multe grupe de alimente din dieta ei.

După ce și-a întâmpinat fetița în decembrie 2017, Mikhaila a decis apoi să urmeze o dietă strictă pe bază de carne de vită și, câteva luni mai târziu, majoritatea simptomelor ei au dispărut pur și simplu.

Vorbind pentru FEMAIL, ea a adăugat: “Știam că am scăpat de toate simptomele mele cu ajutorul dietei, așa că am sperat cu disperare că dieta ar putea fi în continuare răspunsul. După ce am născut-o pe fiica mea și după cinci luni de alăptare, mi-am redus dieta la a mânca doar carne de vită, chiar din disperare. Nu credeam că reacționez la carnea de vită și nu știam la ce reacționam, așa că mi s-a părut un bun punct de plecare. După două săptămâni de dietă, articulațiile mele se simțeau mai bine și nu mai plângeam dimineața. După șase săptămâni depresia mea destul de severă a dispărut, iar după cinci luni a dispărut anxietatea/rezistenta la antidepresive.”

Mama a respectat dieta strictă timp de cinci ani și chiar și-a lansat propriul site liondiet.com.

Ea folosește platforma pentru a împărtăși povestea ei cu alții, în speranța că îi va ajuta să gestioneze și să vindece durerea cronică și oboseala.

 

citește și...