Suceava, primul oraș în carantină totală din cauza pandemiei de coronavirus!

30.03.2020, 23:56
Suceava, primul oraș în carantină totală din cauza pandemiei de coronavirus!
Suceava, primul oraș în carantină totală din cauza pandemiei de coronavirus!

Suceava, primul oraș în carantină totală din cauza pandemiei de coronavirus! Luni seară, 30 martie, ministrul de interne Marcel Vela și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au anunțat că se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, potrivit Ordonanței militare 5.

Suceava, primul oraș în carantină totală din cauza pandemiei de coronavirus!

La Suceava s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus. Din cele 2109 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19 din România, 593 sunt în Suceava.

Această decizie vine după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni seară (30 martie), încă 13 persoane decedate din cauza coronavirusului și care au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, pe mai multe secții (nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie).

Toți cei 13 oameni morți, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, au fost înregistrați în perioada 22- 29 martie 2020, însă data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie 2020. Totalul morților de coronavirus în România a ajuns la 65.

‘E o situatie complexa si importanta. Trebuie analizata pe judetele care inregistreaza cazuri si probleme dificile. Evolutia cazurilor din judetul Suceva si riscul raspandirii infectiilor, dupa analiza facuta cu specialistii in boli infectioase, impreuna cu toti factorii implicati, si alte institutii medicale, toate acestea au facut ca in aceasta seara sa luam o decizie extrem de importanta. Am emis Ordonanta Militara din 30 martie privind instituirea masurii de carantina in municipiul Suceava si in zona limitrofa, in 8 comune. Se instituie si zona de protectie in jurul acestora’, a precizat ministrul de interne Marcel Vela, în conferința de presă de la sediul MAI, luni seară, ora 23.00.

Ordonanța militară 5 prevede că transportul în comun se întrerupe, intră doar mărfuri și persoane care au activități economice, de securitate sau de administrație publică. În plus, Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

CJ Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.

Aplicarea măsurilor de verificare și control -MAI și MAPN. Accesul pe aeroportul din Suceava doar pentru zboruri cu aeronava de stat, servicii medicale de urgență etc.

citește și...