Câți români au revenit în țară, în ultimele 24 de ore

30.03.2020, 19:55
Câți români au revenit în țară, în ultimele 24 de ore
Câți români au revenit în țară, în ultimele 24 de ore foto: specialarad.ro

Din cauza stării de urgență provocată de coronavirus, granițele României s-au aglomerat destul de mult în această perioadă. Autoritățile au anunțat recent câți români au revenit în țară în ultimele 24 de ore.

Prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, oamenii sunt nevoiți să aștepte în jur de cinci ore. Ungaria a impus deja restricții dure din cauza pandemiei, iar numărul mare de mașini care vor să intre în România a crescut semnificativ.

Câți români au revenit în țară, în ultimele 24 de ore

Autoritățile de la frontieră sunt suprasolicitați și au ajuns să lucreze pe opt artere, scrie Agerpres. Câți români au revenit în România duminică, 29 martie?

De duminică începând cu ora 8:00, până luni (30 martie) la ora 8:00, au intrat în țară circa 5.900 de persoane prin PTF Nădlac II. Accesul s-a petrecut cu 2.300 de mijloace de transport.

‘Se lucrează pe opt artere de intrare, dar se înregistrează un număr mare de autoturisme care au ajuns la PTF Nădlac II pentru tranzitare. De asemenea, aici se fac în continuare controalele sanitare care au ca scop prevenirea răspândirii COVID-19’, a declarat Filip Ionuț Matei, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, mai exact pe 11 martie, au intrat în țară aproximativ 110.000 de persoane.

citește și...