Strigătul disperat al unei bătrâne din Brașov, izolată în casă: ‘Îmi e foame, vă rog, vă dau banii la pensie’

30.03.2020, 17:42
Strigătul disperat al unei bătrâne din Brașov, izolată în casă: 'Îmi e foame, vă rog, vă dau banii la pensie'
Strigătul disperat al unei bătrâne din Brașov, izolată în casă: 'Îmi e foame, vă rog, vă dau banii la pensie' foto: pixabay

O bătrână din Brașov, izolată în casă de mai multe zile, a strigat disperată după ajutor. Femeia de 83 de ani a încercat să oprească trecătorii de la geamul apartamentului în care locuiește.

Strigătul disperat al unei bătrâne din Brașov, izolată în casă: ‘Îmi e foame, vă rog, vă dau banii la pensie’

Bătrânia avea nevoie de o pâine pentru a mânca, dar cu marea rugăminte să fie lăsată să o plătească pe 14 aprilie, când primește pensia. Povestea tristă a femeii a fost relatată pe Facebook de Elena Paula Mate, care a relatat pas cu pas cum au stat lucrurile, de fapt, în cazul bătrânei.

‘Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului.

Inainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă in vârstă: “Vă rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia in 14”. M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Intr-un bloc cu atâtea apartamente și atâția vecini…

Doamne, dă-mi răbdare!Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund. Am intrat in magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință într-un cadru. Tremura și plângea. Nu am întrebat nici dacă are copii sau nepoți’ , a scris femeia într-o postare pe Facebook.

citește și...