CTP, reacție dură la adresa celor infectați cu coronavirus: ‘Să fie lăsați acasă, să reziste bolii prin gena lor tare de șmecher natural’

30.03.2020, 12:40
CTP, reacție dură la adresa celor infectați cu coronavirus: 'Să fie lăsați acasă, să reziste bolii prin gena lor tare de șmecher natural'
CTP, reacție dură la adresa celor infectați cu coronavirus: 'Să fie lăsați acasă, să reziste bolii prin gena lor tare de șmecher natural' foto: captura video

Duminică seară (29 martie), Marcel Vela, Ministrul internelor, a anunțat noile măsurile dispuse într-o nouă ordonanță militară, Ordonanța militară 4. Potrivit documentului, vârstnicii vor putea ieși din casă oricând dacă o fac pentru a-și rezolva probleme medicale, iar prețurile la energie, gaze, apă și carburanți vor fi plafonate.

În plus, cei care nu respectă izolarea la domiciliu sau carantina vor fi băgate 14 zile în carantină, pe cheltuiala lor.

CTP, reacție dură la adresa celor infectați cu coronavirus: ‘Să fie lăsați acasă, să reziste bolii prin gena lor tare de șmecher natural’

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură la adresa românilor care nu au respectat măsurile impuse de autorități până acum, într-o intervenție la Digi24. Polițiștii au dat amenzi de peste 46 milioane de lei de la intrare în vigoare a Ordonanței militare 3, care reglementează restricțiile de circulație.

‘Văd că iau măsuri restrictive noi, se vor lua de către Guvern, dar până atunci eu aș propune o măsură restrictivă: toți acești inși care încalcă – unii dintre ei sfidător – regulile pe care le cer autoritățile, și în mod evident aceste reguli sunt înspre binele cetățenilor și pentru sănătatea lor, aceste persoane să nu beneficieze de asistență medicală în cazul în care se îmbolnăvesc de Covid-19.

Cum se procedează la transplant? Acolo există o listă. Transplantul de organe, în România, se face cu listă de așteptare. Pentru ficat, pentru rinichi și așa mai departe. Pe acea listă sunt persoane cu dosar și cu punctaj. Și dacă te califici, atunci primești organul respectiv pentru că ele sunt puține, organele.

Așa și aici. În clipa când se va ajunge, și se va ajunge, nu vreau să fiu alarmist, dar e foarte greu să credem că nu se va ajunge în situația în care va trebui deja – se spune în scenariul 4 că toate cazurile relativ ușoare spre medii rămân acasă.

În clipa în care autoritățile medicale vor trebui să aleagă cine intră la terapie intensivă, cine e dus la spital și cine rămâne acasă. Atunci, să existe acest punctaj. Dacă te afli pe lista celor care au încălcat legea… de ce au încălcat-o?

Au încălcat-o pentru că toți acești inși se consideră o rasă superioară. Ei sunt mai deștepți decât ceilalți, mai deștepți decât cei care respectă regulile… Ei sunt șmecheri naturali și ceilalți sunt fraieri.

Și atunci, mie mi se pare firesc ca ăștia să fie lăsați acasă și să reziste bolii prin gena lor tare, puternică de șmecher natural. Ei sunt niște persoane deosebite. Dacă vine virusul pe ei se ofilește și cade. Iar faptul că i-ar putea infecta pe alții, hai să fim serioși… Ce contează fraieri pe lumea asta? Contează deștepții, șmecherii naturali.

Și atunci, dacă ai acolo trecut, pe lângă amenzile uriașe care e bine că se dau, și se vor folosi banii ăștia în lupta cu virusul, pe lângă dosarul penal să ai și această prevedere – că nu vei fi eligibil dacă cumva s-ar putea să fii pe punctul de a căsca ciocul, domnule șmecher natural’, a spus Cristian Tudor Popescu.

citește și...