Starul Basic Instinct, Sharon Stone, în vârstă de 64 de ani, dezvăluie că va fi supusă unei intervenții chirurgicale pentru a i se extirpa o “tumoare fibroasă mare”

04.11.2022, 14:00

După ce s-a confruntat cu dureri extreme, actrița Sharon Stone a apelat la Instagram Stories pentru a-și încuraja fanii să își ia sănătatea în serios. În postarea de marți, femeia în vârstă de 64 de ani a dezvăluit că a fost diagnosticată greșit și a primit o procedură greșită (două epidurale) pentru a diminua durerea. Deși nu a precizat care a fost diagnosticul inițial (greșit), ea a spus că în cele din urmă a cerut o a doua opinie care a dezvăluit că avea o “tumoare fibroasă mare care trebuie să iasă”.

Stone a explicat: “Tocmai am avut un alt diagnostic greșit și o procedură incorectă. De data aceasta dublă epidurală. W înrăutățirea durerii a mers pentru o A DOUA OPINIE: Am o tumoare fibroasă mare care trebuie să iasă.”.

Fibroamele sunt creșteri formate din celule musculare netede și țesuturi conjunctive fibroase, potrivit Hopkins Medicine. Aceste excrescențe apar de obicei în uter și pot avea diferite dimensiuni. Se estimează că între 20 și 50% dintre femeile de vârstă reproductivă au în prezent fibroame, iar până la 77% dintre femei vor dezvolta fibroame la un moment dat în acești ani. Dintre acestea, o treime sunt suficient de mari pentru a fi detectate de un furnizor de servicii medicale. Există o șansă de 99% ca tumorile fibromice să nu fie canceroase și să nu crească riscul de cancer uterin.

“OBȚINEȚI O A DOUA OPINIE”

Actrița din Basic Instinct și-a avertizat fanii să își asculte întotdeauna corpul și să ceară o a doua opinie dacă încă se confruntă cu simptome și dacă tratamentele actuale nu funcționează. “Doamnelor în special: Nu vă lăsați suflate. OBȚINEȚI O A DOUA OPINIE. Vă poate salva viața”.

Povestea de pe Instagram pare să indice că Stone a primit de atunci îngrijiri adecvate și a împărtășit că se va recupera timp de patru până la șase săptămâni, dar “totul este bine”.

Vedeta a avut nouă avorturi spontane de-a lungul vieții sale

Stone nu a avut o viață ușoară în ceea ce privește sănătatea ei. Actrița a dezvăluit recent că a intrat sub cuțit pentru a i se îndepărta tumori la sâni, dar s-a trezit cu implanturi mamare mai mari decât și-a dat acordul. În același an, Stone a suferit o hemoragie cerebrală și un accident vascular cerebral după o durere de cap puternică, potrivit Variety.

Ea a dezvăluit, de asemenea, în memoriile sale din martie 2021, The Beauty of Living Twice, că suferă de o boală autoimună și endometrioză, ceea ce a făcut ca sarcina să fie foarte dificilă pentru ea. Acest lucru a determinat-o să sufere nouă avorturi spontane de-a lungul vieții sale.

Fibroamele sunt diagnosticate de obicei în timpul examinărilor pelviene de rutină dacă se simte o masă neregulată și fermă. Medicul dumneavoastră poate sugera, de asemenea, o ecografie pelvină, un RMN, o histeroscopie sau o histerosalpingografie pentru a confirma. Dacă nu există simptome, medicul dumneavoastră poate sugera monitorizarea tumorii fără nicio procedură. Dacă tumora creează simptome, medicii pot recomanda o varietate de tratamente, cum ar fi analgezicele antiinflamatorii, tratamentele hormonale sau intervenția chirurgicală. Cel mai eficient tratament pentru fibromi este o histerectomie.

Care sunt simptomele unei tumori fibroide

  • Menstruații abundente sau prelungite
  • Perioade neregulate sau sângerări între menstruații
  • Disconfort sau plenitudine abdominală
  • Dureri pelviene
  • Dureri în partea inferioară a spatelui
  • Urinare frecventă sau dificultăți la golirea vezicii urinare
  • Constipație sau eforturi excesive la mișcările intestinale
  • Infertilitate sau complicații ale sarcinii
  • Dureri în timpul actului sexual
citește și...