Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în România. De când intră în vigoare restricțiile

12.01.2021, 12:25
Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în România. De când intră în vigoare restricțiile
Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în România

Autorităţile din România au decis să impună în continuare restricţii dure pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Luni, 11 ianuarie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat Hotărârea numărul 3, care presupune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile în România.

Astfel, restricțiile, printre care interdicția de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopții, rămân în vigoare începând de miercuri, 13 ianuarie.

Iată câteva dintre restricțiile decise de autorități:

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.
  • Citește aici Hotarare-CNSU-nr.-3-din-11.01.2021-prelungire-alerta

În România au fost confirmate, până acum, 673.271 de infectări cu coronavirus. În total, au murit 16.725 de persoane infectate cu COVID-19.

citește și...