Spania va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea împotriva coronavirusului

29.12.2020, 12:55
Spania  va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea împotriva coronavirusului

Autoritățile spaniole vor întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea împotriva COVID-19.

Autorităţile spaniole vor ţine un registru cu persoanele ce refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, fişier la care vor avea acces şi alte state europene, dar nu va fi făcut public. Anunțul a fost făcut luni de ministrul spaniol al Sănătății, Salvador Illa.

Acesta a afirmat că în Spania vaccinarea nu va fi obligatorie. În privinţa persoanelor care nu vor să se vaccineze, ”ceea ce vom face, va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene”, a continuat el, precizând că se referă la acele ”persoane cărora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur şi simplu au refuzat”. Ministrul Salvador Illa a asigurat că acest registru nu va fi făcut public şi va fi elaborat ”cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor”, precizează Agerpres.

Campania de vaccinare în România a început în urmă cu câteva zile

Campania de vaccinare în România a început duminică la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din Capitală, prima persoană vaccinată fiind Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că a fost deschisă pagina de internet unde românii se pot programa pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19. Deocamdată se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social. Programările pentru administrarea vaccinului se pot face pe pagina https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

citește și...