Când ajunge următoarea tranșă de vaccin anti-COVID în România

28.12.2020, 09:39
Când ajunge următoarea tranșă de vaccin anti-COVID în România
Când ajunge următoarea tranșă de vaccin anti-COVID în România

Următoarea tranșă de vaccin anti-COVID ajunge în România în două etape, în 29 și 30 decembrie.

Transportul care urma să ajungă astăzi va fi expediat de producător la o zi după momentul programat inițial, relatează Digi24. În opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, precizează Grupul de Comunicare Strategică. „La acest moment, știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara, iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași”, potrivit unui comunicat de presă.

De altfel, autoritățile spuneau, ieri dimineață, că abia seara urmau să primească și confirmarea că cel de-al doilea transport, de 150.000 de doze, va pleca la timp. Potrivit transportatorului, vaccinul nu va ajunge azi în România, pentru că încă nu au fost încărcate cutiile cu vaccin. Problema este de la Pfizer-BioNTech, producătorul vaccinului care, de altfel, și-a asumat sarcina transportului în condiții speciale a serului anti-COVID până în România.

960 de cadre medicale vaccinate în România

Campania de vaccinare în România a început duminică la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din Capitală, prima persoană vaccinată fiind Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Vaccinarea a continuat la nivel național, iar duminică, la ora 18:00, numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccin este de 960, conform sursei mai sus-menționate.

Autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație.

citește și...