Soția lui Nicolae Botgros a murit! Ce s-a întâmplat cu Lidia Bejenaru

26.07.2021, 12:13
Soția lui Nicolae Botgros a murit! Ce s-a întâmplat cu Lidia Bejenaru
Soția lui Nicolae Botgros a murit! Ce s-a întâmplat cu Lidia Bejenaru

Drama imensă în familia lui Nicolae Botgros! Soția maestrului, Lidia Bejenaru, a decedat la vârsta de 68 de ani. Anunțul trist a fost făcut de directorul general Moldova-Concert, Andrei Locoman.

Soția lui Nicolae Botgros a murit! Femeia era interpretă de muzică populară din Republica Moldova. Din 1971, era căsătorită cu Nicolae Botgros și au împreună un băiat, interpretul de muzică populară Cornel Botgros.

Soția lui Nicolae Botgros a murit!

„Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ.

S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe rețelele de socializare.

Nicolae Botgros are o fiică cu amanta

Celebrul dirijor de muzică populară a oferit detalii despre relația amoroasă cu artista Anișoara Dabija, care i-a dăruit și o fiică, cu toate că Nicolae Botgros este însurat.

Povestea de iubire dintre Nicolae Botgros și solista a început de pe vremea când Anișoara era căsătorită cu Dumitru Guşevatîi, instrumentist din Orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova. Fostul soț al al Anișoarei a scos la iveală faptul că cei doi au o relație de mulți ani.

‘Ei au o relaţie de ani buni, iar în anul 2015 i-am prins împreună. Am iertat-o pe soţie atunci, pentru că avem doi copii împreună, iar pentru mine familia contează foarte mult. Chiar l-am rugat frumos şi omeneşte pe domnul Botgros să ne dea pace şi să ne lase să ne creştem copilaşii împreună. Însă, nu s-au ţinut de cuvânt. Eu vreau să uit tot. Avem 15 ani de căsătorie, am trăit, dar nu am ştiut cu cine trăiesc’, declara Dumitru Guşevatîi, în 2019.

La vremea respectivă, și familia lui Nicolae Botgros a fost afectată de situația delicată creată, însă se pare că totul a revenit la normal. Mama fiicei lui Nicolae Botgros, Anișoara Dabija, a divorțat în 2018, însă artistul a ales să nu se despartă de soția lui, Lidia Bejenaru. În aprilie 2018, Anișoara Dabija a născut o minunăție de fetiță.

citește și...