Soția lui Lucian Mîndruță s-a vaccinat anti Covid-19. Cum se simte aceasta

03.01.2021, 13:08
Soția lui Lucian Mîndruță s-a vaccinat anti Covid-19. Cum se simte aceasta
Soția lui Lucian Mîndruță s-a vaccinat anti Covid-19. Cum se simte aceasta

Partenera de viață a jurnalistului Lucian Mîndruță a făcut vaccinul împăotriva coronavirusului. Aceasta a explicat cum se simte.

Lucian Mîndruță a anunțat pe pagina personală de Facebook că soția sa, medic neurolog la un spital din București, s-a vaccinat împotriva Covid-19. ”Am Mindruta vaccinata!”, a spus el.

Ioana Mîndruță a explicat imediat după ce a făcut vaccinul împotriva coronavirusului. ”Totul bine, nu doare, nu se intampla nimic…m-am intors la garda. Vedem in continuare!”. De asemenea, soția lui Lucian Mîndruță a descris și cum se simte la 24 de ore după vaccinare. ”La 24 de ore de la vaccinare pot spune ca am avut ceva durere la locul injectarii, amorteala usoara pe mana, febra moderata in cursul serii. Azi nu mai am aproape nimic, poate un pic de jena la miscare in umar. Toata experienta comparabila cu orice alte vaccinari anterioare. Rapelul peste 3 saptamani”, a spus Ioana Mîndruță.

Raed Arafat, despre vaccinare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează.

“Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ”poţi să vii dacă eşti vaccinat”. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta”, a spus Raed Arafat, citat de Digi24.

”În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a completat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

Câte persoane au fost vaccinate până acum în România

Campania de vaccinare din România a început pe 27 decembrie 2020. Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID a precizat că 1.586 de persoane au fost imunizate împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore, conform datelor puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Până în prezent, în România au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.242 de persoane.

Dintre cei 13.242 de imunizaţi, 27 de persoane au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 4 – reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 23 – reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie), conform sursei mai sus-menționate.

citește și...