Soluție cu bicarbonat de sodiu pentru curățat geamurile. Cum se prepară

21.07.2020, 14:30
Soluție cu bicarbonat de sodiu pentru curățat geamurile. Cum se prepară
Soluție cu bicarbonat de sodiu pentru curățat geamurile. Cum se prepară

Bicarbonatul de sodiu are o grămadă de întrebuințări, atât la bucătărie, cât și în locuințele noastre. În combinație cu oțetul, acest ingredient face minuni, mai ales pentru curățarea geamurilor și a oglinzilor din casă.

Bicarbonatul de sodiu este extrem de util în casă și are numeroase întrebuințări de care este posibil să nu fi aflat până acum. Spre exemplu, geamurile pot fi curățate foarte bine dacă ții cont de acest truc simplu cu bicarbonat de sodiu. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a prepara soluția de curățat geamurile.

Cum să ai geamurile mereu curate

Ai nevoie de bicarbonat de sodiu și oțet, iar ca instrument poți folosi un pulverizator pentru a împrăștia soluția mai ușor pe suprafețele pe care vrei să le cureți.

Adaugă o cană cu apă calduță în pulverizator, o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de oțet alb. Agită bine soluția în pulverizator, după care aplică soluția pe geamurile sau oglinzile din casă pe care dorești să le cureți. La final, ștergi cu o cârpă uscată și curată.

De asemenea, dacă geamul este pătat cu vopsea care s-a întărit foloseşte o soluţie formată din 250 ml de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o cârpă în această soluţie şi freacă pata de vopsea până o îndepărtezi.

La ce mai este bun bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu se mai poate folosi și la eliminarea petelor de grăsime din cuptor. Turnați acest ingredient pe suprafața murdară după care adăugăm apă cu ajutorul unui pulverizator. Lăsăm să acţioneze peste noapte. A doua zi, ştergem resturile cu o cârpă sau o lavetă.

În plus, bicarbonatul de sodiu se poate amesteca și cu puțin detergent de vase și apă, iar soluția rezultată te va ajuta să freci o mulțime de lucruri din bucătărie murdare de pete de grăsime, de la oalele de gătit, la cuptor, aragaz, gresie sau faianță.

citește și...