Curăță tapițeria mașinii cu bicarbonat de sodiu. Soluția pe care o avem la îndemână cu toții

15.07.2020, 11:13
Curăță tapițeria mașinii cu bicarbonat de sodiu. Soluția pe care o avem la îndemână cu toții
Curăță tapițeria mașinii cu bicarbonat de sodiu. Soluția pe care o avem la îndemână cu toții

Bicarbonatul de sodiu face minuni! Ingredientul nu este folosit doar pentru prepararea prăjiturilor, ci este destul de eficient pentru curățarea tigăilor și a mucegaiului.

Și nu numai! Bicarbonatul de sodiu se folosește și la curățarea tapițeriei mașinii. Cei mai mulți cred că, dacă folosesc mai multă apă, bineînțeles cu o soluție de curățat tapițerie auto, cu atât vor curăța mai bine suprafețele textile din interiorul mașinii. Nimic mai greșit.

Cum să cureți mașina cu bicarbonat de sodiu

Pentru a nu mai duce mașina la spălătorie, noi avem soluția: bicarbonatul de sodiu. Dacă mașina are vopseaua metalizată, ingredientul se folosește doar pentru curăţarea farurilor, a geamurilor, a pneurilor, a preşurilor și a tapițeriei.

Curăță tapițeria mașinii cu bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de o cană de bicarbonat de sodiu, dizolvată într-o sticlă de 2 litri de apă, și o lavetă moale. Bicarbonatul de sodiu îți va reîmprospăta interiorul mașinii în cel mai scurt timp.

Iată cum să folosești soluția cu obținută: se amestecă bicarbonatul cu apa. Folosește o periuță de dinți pentru a aplica pasta cu bicarbonat de sodiu pe orice pete te deranjează de pe suprafețele textile. Lasă amestecul să acționeze cam 30 de minute, pentru a pătrunde destul de bine în țesătură.

Ajută la îndepărtarea petelor dificile

După ce a trecut jumătatea de oră, se ia laveta moale și se îndepărtează amestecul de pe suprafața textilă.

Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea petelor dificile, fără a fi nevoie să mai folosești un produs scump sau pentru a apela la o curățare profesională.

De asemenea, ingredientul ajută și la eliminarea mirosurilor neplăcute din mașină, mai ales dacă fumați. Presărați bicarbonat de sodiu în scrumieră, iar mirosul neplăcut va dispărea, iar aerul va fi proaspăt o bună perioadă. Repetați trucul de câte ori simțiți nevoia.

citește și...