Sofia Vicoveanca duce dorul spectacolelor. ”Am cântat într-un singur loc, la un cumătru”

05.08.2020, 10:22
Sofia Vicoveanca duce dorul spectacolelor. ”Am cântat într-un singur loc, la un cumătru”
Sofia Vicoveanca duce dorul spectacolelor. ”Am cântat într-un singur loc, la un cumătru”

Sofia Vicoveanca, una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din țara bnoastră, duce dorul spectacolelor de altădată. În ultimele cinci luni, din cauza pandemiei de coronavirus, artista nu a mai putut fi prezentă pe scenă.

Binecunoscuta cântăreață de muzică populară Sofia Vicoveanca, în vârstă de 78 de ani, se numără și ea printre artiștii afectați de pandemia de coronavirus. De la izbucnirea pandemiei și până acum, artista a cântat doar la un eveniment privat.

“Am cântat într-un singur loc, la un cumătru, dar a fost puțină lume, s-a păstrat distanța. Duminică o să cânt, o să fiu pe scenă la Botoșani. Dar va fi la fel, puțină lume și la distanță. Mi-a lipsit foarte mult cântatul. E greu să nu te mai poți exprima artistic așa cum trebuie”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru click.ro.

Artista a explicat și cum și-a petrecut timpul în aceste ultime luni.

“În pandemie am stat în casă, cuminte. Am scris, am înregistrat piese. Până acum am înregistrat patru melodii din 20 de melodii pentru un album nou. Va fi gata probabil de Sărbători. Nu mă grăbesc. Noi, artiștii, am fost cei mai oropsiți. Să nu cânți pentru public atâta vreme. E foarte greu. Consider că am pierdut un an. Oamenii s-au înrăit. Eu stau la bloc, dar am mai fost și la căsuța mea de la Vicov. La bloc nu pot cânta. A fost greu”, a adăugat aceasta.

Ce ține Sofia Vicoveanca în trăistuța cu care apare în spectacole

Cântăreața de muzică populară a dezvăluit și ce poartă în celebra trăistuță cu care apare la spectacole.

”Țin apă, medicamente, agrafe și 10 lei”, a dezvăluit artista.

„Eram la un spectacol într-un cămin cultural dintr-un sat din Botoşani. După ce am cântat, pe scenă a urcat un bătrânel care mi-a spus că am cântat la nunta fiicei sale şi mi-a dat o bancnotă de 10 lei ca să îmi iau o ciocolată. Am zis că dumnealui are mai mare nevoie de acei bani decât mine, dar nu a vrut să-i ia înapoi astfel că am jurat că nu voi cheltui acei 10 lei câte zile voi avea. Şi eu mă ţin de cuvânt”, a mai spus interpreta de muzică populară.

citește și...