Situația îmbolnăvirilor cu coronavirus în România: 145 de cazuri noi, 1.345 de persoane au murit

09.06.2020, 13:42
Situația îmbolnăvirilor cu coronavirus în România: 145 de cazuri noi, 1.345 de persoane au murit
Situația îmbolnăvirilor cu coronavirus în România: 145 de cazuri noi, 1.345 de persoane au murit

Potrivit noilor date, alte 145 de noi cazuri de infectare cu coronavirs au fost înregistrate în țara noastră în ultimele 24 de ore. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.345.

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 20.749 în România, după raportarea altor 145 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate și externate.

Au decedat 1.345 persoane diagnosticate COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 152 de pacienți, informează Hotnews.

Pe teritoriul țării noastre, în carantină instituționalizată sunt 2.120 de persoane. Alte 96.398 de persoane se află în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 511.295 de teste pentru coronavirus.

Raed Arafat: ”Dacă spune cineva că am trecut deja cu totul și totul este OK, acest cineva înseamnă că nu este informat corect”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că nu se poate vorbi despre o relaxare totală a măsurilor de prevenire a infecţiilor cu coronavirus.

„Trebuie să înțelegem situația în care suntem. Dacă spune cineva că am trecut deja cu totul și totul este OK, acest cineva înseamnă că nu este informat corect. La acest moment, încă situația e sub control, mai bine decât înainte, dar nu putem zice că am ajuns la faza în care să spunem că totul este OK şi nu mai avem răspândire, nu mai avem infectare, nu mai avem persoane care să se infecteze în comunitate, nu mai avem focare”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Dacă lăsăm totul și spunem că totul se întoarce la normalitatea dinaintea virusului, aici comitem o greșeală majoră și pe care s-ar putea să o să plătim foarte serios”, a completat Raed Arafat.

citește și...