Sfaturile medicilor pentru persoane care se tratează acasă de COVID-19. Când este cazul să mergi la spital

02.12.2020, 13:10
Sfaturile medicilor pentru persoane care se tratează acasă de COVID-19. Când este cazul să mergi la spital
Sfaturile medicilor pentru persoane care se tratează acasă de COVID-19. Când este cazul să mergi la spital/ foto: shutterstock

Virgil Musta, doctor la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, a ținut să facă unele recomandări persoanelor care au simptome coronavirus sau au fost confirmați cu acest virus, dar care aleg să se trateze acasă. 

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, medicul Virgil Musta i-a sfătuit pe cei care au cel puțin un simptom COVID-19 să se izoleze imediat la domiciliu.

Virgil Musta, despre persoanele care se izolează la domiciliu

‘Pentru că este o perioadă în care mă abordează multă lume şi mă întreabă cum să procedeze, las mai jos câteva recomandări, care sper să vă ajute pentru a şti cum să acţionaţi: La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu, urmăriţi evoluţia şi discutaţi permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecţie SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu;

Dacă sunteţi depistat pozitiv, ţineţi legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. Noi, medicii specialişti de la Victor Babeş, avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie şi ne informăm reciproc în interesul pacienţilor’, a scris Musta.

De asemenea, medicul din Timișoara a precizat că, dacă starea celor cu simptome de coronavirus se înrăutăţeşte, aceştia trebuie să se prezinte de urgență la spital.

‘Următoarele semne trebuie să vă facă să solicitaţi imediat evaluare în spital, pentru că pot anunţa o evoluţie posibil severă a boli: febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate; tuse seacă iritativă intensă, însoţită de dureri toracice; dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă; senzaţia de lipsă de aer.

Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte, nu staţi acasă până nu mai puteţi respira sau până aveţi dificultate mare în respiraţie, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva. Dacă aveti factori de risc (boli cronice), fiţi şi mai prudenţi!’, a mai adăugat Musta.

Institutul Cantacuzino a lansat un nou supliment pentru imunitate

Miercuri dimineață, sute de persoane s-au așezat la coadă în fața Institutului Cantacuzino din București, pentru a-și cumpăra cel mai nou produs lansat pe piață de centrul de cercetare, un supliment cu proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, recomandat în perioadele cu infecții respiratorii.

Orostim-HV este un supliment alimentar care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Produsul va putea fi cumpărat începând cu 2 decembrie doar de la punctul de vânzare al Institutului Cantacuzino.

citește și...