Sfântul Mina 2022. Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești în această zi! Este făcătoare de minuni și îți îndeplinește rapid dorințele

11.11.2022, 07:51
Sfântul Mina 2022. Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești în această zi! Este făcătoare de minuni și îți îndeplinește rapid dorințele
Sfântul Mina 2022. Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești în această zi! Este făcătoare de minuni și îți îndeplinește dorințele rapid

An de an, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Mina pe data de 11 noiembrie. El este considerat protectorul casei şi al celor păgubiţi, drept urmare, în această zi este bine să rostești cea mai puternică rugăciune pentru sănătate și liniște sufletească.

Pe 11 noiembrie este sărbătorit Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiți. În această zi de sărbătoare, este bine să rostești o rugăciune și ai șansa să întorci lucrurile care ţi-au fost furate sau pe care nu le mai găseşti, dar şi dragostea pierdută.

În plus, există obiceiul ca fetele nemăritate sau cele care au au fost părăsite să meargă la biserică și să aprindă lumânările la celălalt capăt, pentru ca în acest fel să se întoarcă lucrurile pierdute, dar și dragostea flăcăilor. Se spune că dorințele se împlinesc mai repede dacă rostești rugăciunea puternică a acestui sfânt. Rugăciunea se citeşte timp de trei zile la rând, dimineaţa şi seara, înainte de culcare.

Sfântul Mina 2022, ocrotitorul celor păgubiți, face minunile posibile

Preasfinte şi întru tot lăudat Mare Mucenic Mina, de minuni făcătorule, primeşte această rugăciune de la mine, nevrednicul robul tău, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor cu lacrimi fierbinţi ma rog ţie. Vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia şi ticăloşia mea, vezi bubele şi rănile trupului şi sufletului meu!

Mă rog ţie, Sfinte Mina, grăbeşte-te a mă ajuta cu neincetatele şi sfintele tale rugăciuni. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea, că ştiu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit munci grele şi chinuri înfricoşătoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui? Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine sa alerg la ajutorul tau, să cred ca la orice facere de bine esti gata ajutător şi grabnic folositor.

Şi eu acum, fiind scârbit şi în pagubă, alerg către tine cu credinţă şi cu lacrimi, îngenunchind, mă rog ţie, Sfinte şi Mare Mucenic Mina, ca să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine păgubaşul şi scârbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri.

Roagă-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Sfântul Mina
citește și...