Schimbări în starea de alertă. A fost limitat din nou numărul persoanelor care pot participa la nunți și înmormântări

18.05.2020, 14:36
Schimbări în starea de alertă. A fost limitat din nou numărul persoanelor care pot participa la nunți și înmormântări
Schimbări în starea de alertă. A fost limitat din nou numărul persoanelor care pot participa la nunți și înmormântări

Noua starea de alertă vine cu câteva modificări față de precedenta hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență, de vineri.

Astfel, conform documentului, pe durata stării de alertă, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private, în spații închise, este de 8, după ce CNSU stabilise acest număr la 16, la finalul săptămânii trecute.

În Anexa 3 din hotărâre, la punctul 6, se arată că “se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 8 persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială”, precizează ziare.com.

O altă modificare prevede că, pentru deplasarea la serviciu, în afară localității, se poate folosi adeverință de la angajator sau legitimația de serviciu.

“La solicitarea personalului instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării interdicției prevăzute la pct. 2, pentru justificarea deplasării în afară localității persoanele prezintă legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere cu privire la motivul deplasării, completată în prealabil”, se arată în document.

Ludovic Orban a convocat pentru luni dimineață Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dar și Guvernul, pentru a urma procedurile legale în vederea instituirii stării de alertă.

“Odată cu adoptarea hotărârii de guvern, continuăm practic starea de la alertă instituită prin hotărârea CNSU, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă, pentru că legea ne oferă toate pârghiile și instrumentele pentru a asigura respectarea regulilor pentru a proteja sănătatea și viața oamenilor”, a spus premierul la începutul ședinței Executivului, în care a fost adoptată o HG ce prevede măsurile impuse în starea de alertă.

HG va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviință starea de alertă și toate măsurile care se impun, a mai precizat premierul României, Ludovic Orban.

citește și...