Cum se vor desfășura slujbele la biserică după 15 mai! Mesajul Patriarhului Daniel

11.05.2020, 14:25
Cum se vor desfășura slujbele la biserică după 15 mai! Mesajul Patriarhului Daniel
foto: pixabay

După ce măsurile de relaxare vor fi luate după 15 mai, oamenii vor putea să meargă la biserică, dar vor fi nevoiți să respecte anumite precauții pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Cum se vor desfășura slujbele la biserică după 15 mai! Mesajul Patriarhului Daniel

Românii vor putea să participe la slujbele bisericii, afară, în aer liber, dar respectând normele de distanțare socială. În plus, vor evita atingerea sau sărutarea obiectelor de cult, iar împărtășania se va putea face doar cu lingurițe și pahare de unică folosință.

În aceste condiții, Patriarhul Daniel a ținut să transmită un mesaj credincioșilor, prin care îi îndeamnă pe toți să participe la sfintele slujbe ale bisericii, după ce starea de urgență va fi ridicată.

‘În această perioadă suferim şi de faptul că iubiţii noştri credincioşi nu pot participa direct, fizic, la slujbele din Biserică. Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult.

În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de singurătate, de anxietate, de spaimă, de nesiguranţa zilei de mâine, de teamă de îmbolnăvire, de teama de moarte să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vină spre noi, spre sufletul nostru ca să ne ridice din suferinţă, din singurătate, din întristare şi să ne dăruiască bucuria pe care a dăruit-o omului de la Vitezda pe care L-a vindecat’, a transmis reprezentantul bisericii.

citește și...