Scandal pentru înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu. ‘Nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva’

06.04.2021, 17:32
Scandal pentru înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu. 'Nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva'
Scandal pentru înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu. 'Nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva'

Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu a generat un adevărat scandal! Fiicele solistului au refuzat să ridice trupul neînsuflețit al tatălui lor de la INML, motivând că nu au timp să se ocupe fizic de înmormântare până la ora 17.00, așa cum prevede protocolul în cazul morților de COVID-19. 

Nelul Ploieșteanu a decedat, vineri (2 aprilie), după trei săptămâni de stat la Terapie Intensivă, în urma infecției cu coronavirus.

Nelu Ploieșteanu avea COVID-19 când a murit

Familia solistului de muzică de petrecere a cerut ca bărbatului să i se efectueze o necropsie pentru a se stabili dacă a decedat sau nu din cauza virusului.

Din nefericire, rezultatele de la Institutul Cantacuzino au arătat că Nelu Ploieșteanu avea COVID-19 atunci când a decedat.

Marți, 6 aprilie, fetele lui, Elena și Rebeca, au mers la IML de dimineață pentru a ridica trupul, însă lucrurile s-au schimbat radical când au aflat că trebuie să se ocupe de înmormântare până la ora 17.00.

Drept urmare, ele au luat decizia să ridice trupul tatălui lor abia miercuri, 7 aprilie, când va fi înmormântat la Cimitirul Străulești 2 în prezența a maxim 20 de persoane.

„Nea Nelu nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva, să-l duci la cimitir în momentul în care îl iei de la IML. Are dreptul la o slujbă. Soția lui e acasă, se simte foarte rău. Nu este dispărută. Este distrusă de durere, e pe pastile. Cât despre înmormântare, se va oganiza mâine. Legea nu permite priveghi, deși s-a dorit asta. Nu se poate! Există o revoltă a familiei! Familia crede că nu mai avea Covid! Familia se va supune legilor acestei țări. Dar nu era posibil să-l îngroape azi, măcar dacă le dădeau de ieri rezultatele!”, a declarat jurnalista Mara Bănică, la Antena 3.

citește și...