Scade numărul cazurilor de coronavirus în România: 230 în ultima zi

24.05.2021, 13:40
Scade numărul cazurilor de coronavirus în România: 230 în ultima zi
Scade numărul cazurilor de coronavirus în România: 230 în ultima zi

230 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultima zi în țara noastră. Acesta este cel mai scăzut număr de infectări din 23 iunie 2020 și până acum.

Alte 230 cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.075.773 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 36 de decese, relatează Hotnews. Până astăzi, 29.977 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. 1.033.984 de pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.585. Dintre acestea, 580 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.773.851 de teste RT-PCR și 1.102.616 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 9.949 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.935 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 37.965 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 60 de persoane.

Valeriu Gheorghiță, despre scăderea numărului de vaccinări

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre scăderea numărului de vaccinări.

“Nu cred că este o inhibare a apetitului, din câte știm se estima de la început cam o treime din oameni erau hotărâți să se vaccineze, o treime sunt ezitanți și o treime nu doresc, cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant. Experiența din ultimele zile cu centrele mobile arată că sunt oameni mulți care doresc să se vaccineze, pentru unii vaccinul este la distanță, nu a ajuns vaccinul pe strada lor.De aceea este importantă o abordare complementară a campaniei de vaccinare prin care să diversificăm activitatea mai ales în mediul rural și anume fie să mergem cu echipe mobile sau să organizăm maraton în localitatea respectivă, și implicarea medicilor de familie. Sunt cel puțin trei mijloace”, a spus Valeriu Gheorghiță, citat de Digi24.

“Mai avem un concept pe care ne gândim să îl operaționalizam. Este ”Orașul vaccinează satul”. Oamenii din rural au încredere în medicii de la oraș, acesta este conceptul. Îmbinând conceptul de solidaritate și încrederea putem să asigurăm, de aici înainte va fi o evoluție ondulantă a numărului de persoane care se vor vaccina în fiecare zi. Oamenii trebuie să înțeleagă că se pot prezenta în continuare la centrele de vaccinare fără programare, sunt unii care nu cunosc că este posibil acest lucru, putem să aprovizionăm centrele și să nu mai fie oameni refuzați”, a adăugat acesta.

citește și...