S-au redeschis parcurile în Sectorul 2. ”Măsura nu este ilegală”

09.05.2020, 15:43
S-au redeschis parcurile în Sectorul 2. ”Măsura nu este ilegală”
S-au redeschis parcurile în Sectorul 2. ”Măsura nu este ilegală”

Primăria Sectorului 2 din Capitală a anunțat deschiderea parcurilor din sectorul respectiv. Parcurile au fost închise încă din martie, printr-una dintre primele Ordonanțe Militare.

„Măsura nu este ilegală, am luat-o azi (sâmbătă – n.red.). De două săptămâni, monitorizez tot ce se întâmplă și am văzut că oamenii aleargă prin locuri pe care nu ar trebui să alerge. Așa că am deschis parcurile. Măsura nu e ilegală. Nu e un îndemn la relaxare. Mergem pe alee cum mergem pe trotuar”, a declarat, la Digi24, Dan-Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Acesta a menționat că terenurile de sprot, locurile de joacă și foișoarele rămân închise.

“Vreau să menționez din capul locului că toate locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de recreere din parcuri rămân închise. Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activitățile sportive și pentru scurtarea perioadei de deplasare.

Locuitorii sectorului 2 trebuie să înțeleagă că restricțiile rămân, că suntem în Stare de Urgență și că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut”, a mai spus Dan-Cristian Popescu.

Acesta a precizat că pe bănci, în parcuri, nu vor putea sta decât cei care fac parte din aceeași familie, iar distanțarea socială trebuie menținută

citește și...