Ce spune Gabriela Firea despre redeschiderea parcurilor și cimitirelor din București

03.05.2020, 19:11
Ce spune Gabriela Firea despre redeschiderea parcurilor și cimitirelor din București
foto: pixabay

Gabriela Firea a vorbit duminică, 3 mai, despre posibilitatea redeschiderii parcurilor și cimitirelor din București, după data de 15 mai.

Ce spune Gabriela Firea despre redeschiderea parcurilor și cimitirelor din București

Primarul general al Capitalei a avut o intervenție telefonică la Digi24, unde a detaliat că toate măsurile de relaxare se vor lua în concordanță cu recomandările epidemiologilor.

Dacă se vor redeschide parcurile, vor fi luate măsuri de precauție astfel încât persoanele să nu se apropie foarte mult una de cealaltă, iar dacă stau la coadă să păstreze distanța, a spus Gabriela Firea.

‘Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii speciale de urgenţă: atât redeschiderea parcurilor din Capitală, cât şi deschiderea cimitirelor, pentru că, așa cum știți, și acestea sunt închise și cetățenii sunt supărați, pentru că nu au reușit să ajungă nici în zilele de Paște.

Dar în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună, din păcate, nu pentru că nu vreau eu, ci pentru că tot ceea ce se întâmplă în țară, inclusiv în Capitală, trebuie să fie în concordanță cu deciziile care se iau la nivel național și cu informațiile pe care le primim din cadrul Comitetului național pentru situații speciale de urgență și cu ce ne furnizează cei mai cunoscuți și cu reputație virusologi, epidemiologi, care ne pot informa în ce măsură suntem pregătiți să relaxăm anumite măsuri’, a declarat Gabriela Firea duminică, într-o intervenţie la Digi 24.

citește și...