Rusia “nu este terminată și mai avem tone de arme pe care să le folosim”

13.11.2022, 16:15

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a fost președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și prim-ministru al Rusiei între 2012 și 2020, a declarat că au mai multe obiective.  “[Aș dori] să reiterez că Rusia este cea care își protejează cetățenii. Și că această țară este cea care a retrocedatâ deja pământurile rusești, nu invers. Și va continua să își returneze pământurile”, a scris el.

Unul dintre cei mai importanți șefi de securitate ai Rusiei a lansat un avertisment sumbru cu privire la invazia țării în Ucraina, afirmând că aceasta nu și-a “folosit încă întregul arsenal de arme”.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a dat avertismentul sumbru sâmbătă, când a adăugat că Rusia urmărește să creeze o nouă ordine mondială, potrivit dailystar.co.uk.

Rusia “nu este terminată și mai avem tone de arme pe care să le folosim”

Dar comentariile sale, împărtășite pe pagina sa de Telegram, despre armament au fost cele care au atras atenția, declarația sa criptică însemnând probabil că Rusia ar putea folosi mai multe arme mortale în Ucraina.

“Din motive care sunt evidente pentru toți oamenii raționali, Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Și nici nu a lovit toate țintele inamice posibile în localități. Totul la timpul său”, a declarat el, potrivit agenției ruse de știri Tass.

Rusia își propune să “recupereze pământul rusesc”

Iar Medvedev, care a mai fost președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și prim-ministru al Rusiei între 2012 și 2020, a declarat că Rusia își propune să “recupereze pământul rusesc”.

“[Aș dori] să reiterez că Rusia este cea care își protejează cetățenii. Și că această țară este cea care a retrocedatâ deja pământurile rusești, nu invers. Și va continua să își returneze pământurile”, a scris el.

“Este Rusia, și nu Statele [Unite] sau Marea Britanie sau sumbrul Kiev, cea care construiește o viitoare ordine mondială”, iar “o astfel de ordine mondială egală va fi construită.

“Rusia luptă singură împotriva NATO și a Occidentului, așa că stabilirea oricărei paralele cu trecutul este fie incorectă, fie convențională”, a adăugat el.

Comentariile sale vin în contextul în care orașul portuar ucrainean Kherson a fost eliberat ieri, 12 noiembrie, de sub controlul rusesc.

Un soldat pe nume Serhii a ajutat la eliberarea orașului și a declarat pentru Sky News: “Pentru noi, acest lucru înseamnă că victoria este foarte aproape. Suntem învingători. Am simțit și simțim deja acest gust al victoriei. Suntem de neoprit.

“Moralul și starea lor psihologică este foarte scăzută. Calitatea lor este foarte scăzută. Am înțeles că trupele lor mobilizate au fost aici”.

 

citește și...