“Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”. Una dintre cele mai agresive voci de la Kremlin lansează avertismentul

15.06.2022, 14:53

Marioneta dictatorului rus Vladimir Putin nu-și ascunde dorința de a distruge Ucraina. Fostul președinte rus și actualul președinte al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a explodat cu o nouă declarație privind genocidul ucrainenilor și a pus sub semnul întrebării existența Ucrainei pe harta lumii în doi ani.

Miercuri (15 iunie), fostul președinte rus Dmitri Medvedev a indicat mai devreme că Ucraina ar putea să nu mai existe în doi ani, a informat Anews, citând AFP.

Medvedev, care acum este șef adjunct al Consiliului de Securitate, a scris pe Telegram: „Am văzut un raport conform căruia Ucraina dorește să primească GNL (gaz natural lichefiat) în baza unui acord de împrumut-închiriere de la stăpânii săi de peste mări, cu plata pentru livrarea în doi ani. ”, potrivit The Times.

“Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”

Aliatul apropiat al președintelui Vladimir Putin: „Și cine a spus că în doi ani Ucraina va exista chiar pe harta lumii?”

Președintele ucrainean a făcut apel pentru arme grele din Occident, criticând „comportamentul reținut” al unor lideri europeni despre care a spus că „a încetinit foarte mult aprovizionarea cu arme”.

”Sunt recunoscător pentru ceea ce urmează”

El le-a spus jurnaliştilor danezi într-un briefing online de marţi: „Sunt recunoscător pentru ceea ce urmează, dar trebuie să vină mai repede”.

Statele Unite și Marea Britanie au declarat că furnizează Kievului baterii de artilerie de precizie cu rază lungă de acțiune, sfidând avertismentele Kremlinului.

Nu este prima declarație controversată a aliatului-cheie a lui Vladimir putin. În urmă cu o săptămână, Dmitri Medvedev şi-a exprimat ura faţă de ”degeneraţii” care vor ”moartea Rusiei”.

”Sunt întrebat adesea de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că-i urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi nişte degeneraţi. Ei ne vor moartea, a noastră, a Rusiei. Dar atât timp cât voi trăi, voi face totul pentru a-i face să dispară”, a ameninţat fostul şef de stat, în vârstă de 56 de ani. Dmitri Medvedev nu spunea atunci și cine este ţinta acestor declaraţii.

Dmitri Anatolyevich Medvedev născut la 14 septembrie 1965) este un politician rus care servește ca vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei din 2020.

Medvedev a ocupat funcția de președinte din 2008 până în 2012 și ca prim-ministru între 2012 și 2020.

citește și...