Rusia încearcă să convingă studenții să se alăture războiului. “Nu ar trebui să existe nicio barieră”

19.09.2022, 18:32

Rusia a trimis o propunere către Ministerul Educației și Ministerul Educației pentru a acorda concediu academic studenților care participă la războiul cu Ucraina. Acest lucru a fost raportat în canalul de telegrame al partidului. “Luptătorii apără interesele Patriei, dar în curând se vor întoarce, iar mulți dintre ei vor alege să muncească și să studieze în mod pașnic. Și nu ar trebui să existe nicio barieră”

Partidul aflat la putere în Rusia a anunțat inițiativa într-o declarație pe canalul său Telegram, afirmând că această măsură ar spori securitatea socială pentru studenți și le-ar garanta dreptul la educație.

În ultimele luni, autoritățile ruse au intensificat recrutarea de voluntari pentru războiul care a început la 24 februarie, odată cu invazia Ucrainei. Oficialii continuă să recruteze lucrători contractuali fără a anunța mobilizarea pentru război, o mișcare care i-ar permite lui Putin să recruteze recruți și să mobilizeze forțe de rezervă în conformitate cu legislația rusă, potrivit russia.postsen.com.

Rusia încearcă să convingă studenții să se alăture războiului

Artyom Metelev, membru al partidului Rusia Unită al lui Putin, a declarat luni, într-o declarație, că cererea de concediu academic a fost trimisă Ministerului rus al Educației.

Începând din primăvara anului trecut, studenții nu mai puteau să își ia concediu academic dacă doreau să participe la ceea ce Kremlinul a numit o “operațiune militară specială” în Ucraina, a spus el. Acest lucru “restrânge dreptul lor la învățământul profesional și superior în absență”, a subliniat el.

Ce le-a promis Vladimir Putin

„Trebuie să ne asigurăm că ei primesc o educație și să creăm o oportunitate de a susține examene atunci când se întorc acasă. Acum, luptătorii apără interesele Patriei, dar în curând se vor întoarce, iar mulți dintre ei vor alege să muncească și să studieze în mod pașnic. Și nu ar trebui să existe nicio barieră”, a spus Metelev.

 

La începutul acestei luni, Putin a promis că rușilor care se oferă voluntari pentru a lupta în Ucraina li se vor garanta vacanțe lungi și siguranța locului de muncă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenția de știri rusă de stat RIA Novosti că Putin a promis că va ordona guvernului să includă în lege o prevedere care să garanteze locurile de muncă ale voluntarilor în Ucraina și să le permită acestora să ia pauze lungi.

În Sankt Petersburg, oficialii ruși au încercat să recruteze voluntari de război de la un departament de sănătate mintală, oferind stimulente în bani și nu numai, pentru a încuraja oamenii să lupte, potrivit unui anunț postat pe site-ul Dispensarului Psihoneurologic nr. 2 a fost publicat în oraș.

 

citește și...