Rusia evacuează mai multe zone din Kherson și emite un avertisment

19.10.2022, 13:01

Comandantul forțelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a avertizat că “există probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu apă și electricitate”. Comandantul forțelor rusești din Ucraina a avertizat că deține informații despre un posibil atac ucrainean asupra Khersonului folosind “metode de război interzise”.

Situația Rusiei în Kherson, una dintre regiunile ucrainene pe care le-a anexat la începutul lunii octombrie, devine tot mai complicată. Comandantul forțelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a anunțat că oamenii vor fi evacuați din mai multe părți ale regiunii, inclusiv din orașul Kherson.

“Armata rusă va asigura în primul rând evacuarea în siguranță a populației” din Kherson, unde bombardamentele ucrainene asupra infrastructurii civile “creează o amenințare directă”, a declarat generalul pentru postul public de televiziune Rossiya 24, citat de as.com.

Moscova nu caută să acționeze rapid

Surovikin a explicat că “este dificil să aduci alimente și există anumite probleme cu aprovizionarea cu apă și electricitate. Toate acestea nu numai că îngreunează viața de zi cu zi a locuitorilor, dar creează, de asemenea, o amenințare directă la adresa vieții lor.

Înaltul oficial militar l-a parafrazat pe președintele rus Vladimir Putin, spunând că Moscova nu caută să acționeze rapid, preferând să minimizeze pierderile în rândurile sale și, de asemenea, să reducă numărul victimelor civile.

Posibil atac ucrainean “cu metode interzise”

Comandantul forțelor rusești din Ucraina a avertizat că deține informații despre un posibil atac ucrainean asupra Khersonului folosind “metode de război interzise”.

Potrivit lui Serghei Surovikin, armata ucraineană ar putea efectua un “atac masiv cu rachete” asupra barajului centralei hidroelectrice Kakhovskaya din orașul New Kakhovka.

În mod similar, guvernatorul pro-rus al Khersonului, Volodymir Saldo, a detaliat că populația din partea de est a regiunii a început să fie evacuată în partea de vest a râului Nipru din cauza amenințărilor privind un posibil atac asupra centralei hidroelectrice.

În ceea ce privește situația de pe câmpul de luptă, Surovikin a declarat: “Situația este complicată. Inamicul lansează în mod intenționat atacuri asupra infrastructurii și clădirilor rezidențiale din Kherson”.

citește și...