România trece la ora de vară 2022. În ce zi vom da ceasurile cu o oră înainte
Ceasurile merg înainte sau înapoi în următorul weekend? Pierdem o oră? Iată tot ce trebuie să știți despre schimbarea ceasului, pe măsură ce România se pregătește pentru un nou sezon. În fiecare an, în România, ne schimbăm ceasurile de două ori pentru a ne asigura că profităm la maximum de orele noastre de lumină.
Tic-tac, tic-tac! După trecerea la ora de vară în octombrie 2021, este timpul să schimbăm ceasul și să trecem la ora de vară. În cuvinte concrete, vei dormi cu o oră mai puțin, dar vei avea o oră de lumină mai mult pe zi.
După doi ani de a face față impactului pandemiei de coronavirus, mulți dintre noi așteaptă cu nerăbdare relaxarea restricțiilor la timp pentru sosirea verii în 2022.
Când vom da ceasurile cu o oră înainte?
Pe măsură ce ajungem la sfârșitul lunii martie și primăvara este în sfârșit asupra noastră, România va anticipa ceasurile, astfel încât să putem experimenta seri mai ușoare, perfecte dacă există un val de căldură de care să ne bucurăm.
Prin urmare, în timpul nopții de sâmbătă 26 martie până duminică 27 2022, două dimineața va deveni ora trei. Cealaltă veste bună este că smartphone-ul și laptopurile dvs. o vor face automat.
Parlamentul European a votat renunțarea la schimbarea orei în timpul anului
Această schimbare de timp poate suna tulburătoare și ridică semne de întrebare: în 2019, deputații Uniunii Europene au votat pentru sfârșitul schimbărilor sezoniere ale ceasului în UE. De atunci, ei spun în mod regulat că fiecare schimbare de ceas vară sau iarnă ar putea fi ultima.
Amintiți-vă, în septembrie 2018, Comisia Europeană a propus să oprească această schimbare bianuală o dată pentru totdeauna în 2021, deoarece 84% dintre europeni erau de acord cu oprirea acestui sistem.
Comisia Europeană a lăsat să aleagă fiecărui stat membru dacă dorește să respecte ora de iarnă sau cea de vară. Fiecare stat membru trebuia să-și dea decizia înainte de 1 aprilie 2020. Dar, din cauza crizei coronavirusului, problema încă nu este soluționată și amână sfârșitul înapoi sau înaintea ceasurilor programate inițial în 2021.
În ceea ce privește gestionarea și închiderea dosarului modificărilor de ceas, toate țările UE trebuie să-și uniformizeze alegerea pentru o oră legală pentru a preveni diferențele de timp prea restrictive. Pentru ca cele 27 de state membre să fie de acord, urmează să aibă loc discuții lungi… Cu atât mai mult, unele țări din sud nu sunt de acord să oprească schimbările sezoniere ale ceasului.