Remus Truică și Prințul Paul al României au fost condamnați la închisoare

18.12.2020, 09:02
Remus Truică și Prințul Paul al României au fost condamnați la închisoare
Inquam Photos / George Calin si Inquam Photos / Octav Ganea

Clipe dificile pentru Remus Truică și Prințul Paul de România! Ambii au fost condamnați la închisoare în dosarul ‘Ferma Băneasa’.

Truică a primit 7 ani de pușcărie, iar Paul de România a primit o sentință de 3 ani și patru luni. Decizia este una definitivă, iar cei doi urmează să fie încarcerați.

Înalta Curte de Casație a dat joi verdictul final în dosarul retrocedarii ilegale a zeci de hectare de la ‘Ferma Băneasa’. Pe lângă cei doi au mai primit cinci ani de închisoare Tal Silberstein și Benjamin Steinmetz.

Remus Truică a primit șapte ani de închisoare

Și jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Prejudiciul a fost stabilit la 145 de milioane de euro.

Poliția a mers deja la locuințele acestora pentru a-i ridica. Joi seară, Remus Truică a fost ridicat de la locuinţa sa din Snagov, pentru a fi încarcerat, scrie Agerpres.

‘La data de 17 decembrie, poliţiştii Staţiunii Snagov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 17.12.2020, de către Curtea de Apel Braşov, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice’, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

În schimb, Prințul Paul al României nu a fost găsit acasă, iar acesta a fost dat în urmărire internațională. Soția sa, Lia, nu a dat declarații presei.

Prințul Paul al României a fost dat în urmărire internațională

Inquam Photos / George Calin si Inquam Photos / Octav Ganea

Conform G4Media, Paul al României ar fi în Portugalia, conform declarațiilor soției acestuia în fața autorităților. El a fost dat în urmărire.

‘Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale‘, a anunțat Poliția Capitalei, scrie Digi24.

citește și...