Regele Charles al III-lea va plăti personal angajaților săi 600 de lire sterline pentru costul vieții din “propriul buzunar”

13.11.2022, 17:45

Criza costului vieții a făcut ca milioane de oameni să se lupte pentru a acoperi costurile facturilor de bază de zi cu zi, inclusiv membrii Casei Regale, pe care Regele Charles al III-lea îi ajută acum. Potrivit The Mirror, s-a precizat că bonusul va fi plătit din veniturile private ale regelui, NU din banii contribuabililor dați în fiecare an Casei Regale.

Regele Carol al III-lea va acorda personalului său o primă de 600 de lire sterline pentru costul vieții – și o va face din propriul buzunar.

Bonusul va fi acordat tuturor celor care lucrează pentru rege și care câștigă mai puțin de 30.000 de lire sterline pe an și va fi acordat luna aceasta, transmite dailystar.co.uk.

Regele Carol va plăti personal angajaților săi 600 de lire sterline pentru costul vieții din “propriul buzunar

Printre cei care vor primi această plată se numără personalul de curățenie, lacheii și servitorii.

Iar cei care locuiesc în locuințele Casei Regale vor primi și ei câte 200 de lire sterline. Membrii personalului care câștigă între 30.000 și 40.000 de lire sterline vor primi 400 de lire în plus.

Cât câștigă personalul de securitate al regelui

Există 491 de angajați cu normă întreagă în cadrul palatelor regale, care includ Palatul Buckingham, Balmoral și Castelul Windsor.

Nu este clar cât câștigă personalul de securitate al regelui, dar după ce l-a salvat pe acesta de la aruncarea cu ouă în el la începutul acestei săptămâni, ar putea să se asigure că primește și el un bonus.

Monarhul și regina consort Camilla se plimbau prin York, când au fost atacați de un bărbat singuratic care a ratat cuplul cu fiecare dintre cele trei încercări ale sale.

În timp ce mulțimea se aduna în spatele barierelor aliniate pe trotuar la un drum închis pentru ca familia regală să meargă pe jos, se auzeau strigăte vehemente.
În fața unui rând de afaceri independente, cineva a strigat în direcția regelui: “Această țară a fost construită pe sângele sclavilor”.

Polițiștii în uniformă s-au grăbit apoi să îl înghesuie pe presupusul agresor, sub supravegherea unor bărbați care păreau a fi agenți de securitate privați.

Charles și Camilla au fost îndepărtați rapid de personalul lor de securitate pentru a evita orice alt pericol sau risc de vătămare.

Membrii mulțimii au răspuns la haos cu scandări de “Dumnezeu să-l salveze pe rege” și “rușine” la adresa presupusului agresor.

citește și...